Deák Bárdos a döntőért küzdhet

2002.09.22. 11:20
A vasárnap még versenyben lévő két magyar közül Deák Bárdos Mihály magabiztos győzelemmel kezdett, azaz a folytatásban a döntőbe kerülésért léphet szőnyegre a moszkvai kötöttfogású birkózó-világbajnokságon. Berzicza Tamás viszont nagy csatában kikapott, ezzel az ötödik helyen végzett.
A 120 kg-osok mezonyében Deák Bárdosnak a kazah Georgij Csurcsumija ellen kellett biztosítania a további szereplés lehetőségét, és ez nem is okozott neki gondot: egy két-, illetve egy egy pontot érő pörgetéssel, illetve egy, az ellenfél meneküléséért kapott ponttal 4-0-ra győzött.

A fináléba kerülés viszont egyáltalán nem ígérkezik könnyűnek számára, hiszen azzal, a hazai közönség előtt birkózó Jurij Patrikejevvel találkozik, aki áprilisban legyőzte őt a finnországi Európa-bajnokság döntőjében.

A 74 kg-os kategóriában versenyző Berzicza közel állt ahhoz, hogy a 69 kg-ban világ- és kétszeres olimpiai bajnok kubai Filiberto Azcuyon túljusson, de végül 3-2-re alulmaradt. A pontok néhány másodperc alatt születtek, a kubai dobását követően Berzicza folytatta az akciót. Az intések tekintetében jobban állt, a továbbjutáshoz szükséges egyetlen pontot viszont már nem sikerült összehoznia.