Nem csak a foci van a világon

2002.11.06. 22:29
Négy jelentős labdajáték vezetői is a sportminiszter segítségét kérték, hogy sportáguk több szerepet kapjon a tévében. Jánosi György mihamarabbi megoldást kíván, míg Vitray Tamás, a sportosztály vezetője nem érti az elégedetlenség okát.
A kézi-, kosár-, röp- és vízilabda szövetség arról tájékoztatta az MTI-t, hogy közös levélben fordultak Jánosi Györgyhöz, kérve közbenjárását a televíziós közvetítések körüli anomáliák megszüntetéséhez.

A sportminiszter az MTI-től értesült a kezdeményezésről, és biztosította az érintetteket arról, hogy számíthatnak a támogatására:

"Örömmel segítek, elvégre olyan sportágak szorulnak le a képernyőről, amelyek a magyar sport értékeit jelentik. Megérdemlik a népszerűsítést, s a magam részéről mindent el fogok követni ennek érdekében. A lehető leghamarabb elkezdem a tárgyalásokat a sportközvetítésekről minden szóba jöhető televízióval" - mondta Jánosi.

A magukat "kisemmizve" érző sportágak a Magyar Televízió megváltozott műsorszerkezetét, a sportközvetítések jelentősen csökkentett számát és idejét azért kifogásolják, mert így szinte nullára csökken mérkőzéseik reklámértéke.

"Szeretnénk elérni a televíziós megjelenések tervezhetőségét, a bajnoki, a hazai és nemzetközi kupamérkőzések, illetve válogatott találkozók nagyszámú közvetítését" - szól a négy labdajáték irányítóinak közös óhaja.

Vitray Tamás, az MTV sportszerkesztőségének vezetője nem érzi, hogy jelentősen csökkent volna a sportközvetítések műsorideje, de tökéletesen megérti az elégedetlenséget. "Mi több, magam is tárgyaltam szerdán a négy közül három szövetségnek a képviselőjével, s tudom, hogy pénzt szeretnének kapni a sporttárcától a képernyőre kerülésük elősegítése érdekében, mert bizony a televíziós közvetítések költségeinek támogatására szükség van a részükről is" - mondta a nemrég kinevezett főszerkesztő.