Ismét Becker - Stich meccs

2002.11.19. 17:59
Tizenegy évvel emlékezetes wimbledoni döntőjük után a héten Frankfurtban ismét összecsap a tenisz két német legendája, Boris Becker és Michael Stich.
A csütörtöktől vasárnapig tartó frankfurti szeniortorna éppen abban a csarnokban zajlik majd, amelyben Becker 1992-ben és 1995-ben, Stich pedig 1993-ban megnyerte az ATP-világbajnokságot.

"Öt éve alig vettem a kezembe ütőt, most kipróbálom, hogy örömöt okoz-e még a játék" - mondta Stich, a londoni Grand Slam-viadal 1991-es győztese. "Borisszal sosem voltunk közeli cimborák, az utóbbi időben azonban egészen összebarátkoztunk, s főleg emiatt döntöttem a visszatérés mellett".

Becker: most már igazi haverok vagyunk

A pénteken 35. születésnapját ünneplő riválisa is megerősítette, hogy sokáig "nem ettek egymás tenyeréből: "Szinte mindenben különbözünk. Neki jobb a technikája, nekem nagyobb az akaraterőm. Ő kiváló stratéga, én inkább gladiátor-alkat vagyok. De az idővel megtanultuk becsülni a másikat, most pedig már igazi haverok vagyunk". A két egykori klasszis abban is egyetért, hogy honi utódaik közül egyik sem érhet a legnagyobbak nyomába. "A jelenlegi legjobb teniszezőnk, Tommy Haas tehetséges, de nem elég állhatatos ahhoz, hogy egy napon világelső legyen" - nyilatkozta a háromszoros wimbledoni bajnok Becker.

Kettejükön kívül Frankfurtban pályára lép még John McEnroe, Mats Wilander, Petr Korda, Henri Leconte és Carl-Uwe Steeb is.