Kásás nem támad Kásás ellen

2002.11.29. 10:53
Kásás Zoltán is felmerült a görög vízilabda válogatott új szövetségi kapitányának kiválasztásakor, ám végül az olasz Campagnát nevezték ki. A magyar csapat jelenlegi másodedzője az Indexnek elmondta, hogy semmiképpen nem vállalta volna el a posztot, mert nem tudta volna a fia ellen harcba küldeni csapatát.
A Görög Vízilabda Szövetség mindent megtesz a sikeres olimpiai szereplés érdekében. Ennek legújabb jele, hogy az éppen aktuális olasz szövetségi kapitányt, Alessandro Campagnát nevezte ki a válogatott élére. Korábban a jelöltek között volt a magyar válogatott másodedzője, az Olimpiakosz jelenlegi mestere Kásás Zoltán is.

Kásás az Index érdeklődésére elmondta, számára hatalmas megtiszteltetés, hogy a neve felmerült, de tudja jól, sokan féltek is tőle, hogy ő lesz a hellén kapitány. A félelem oka az volt, hogy tudni vélték, telerakja a válogatottat saját csapata, az Olimpiakosz játékosaival.

A jelöltek:
A görögök mindenképpen neves, külföldi edzőt szerettek volna megnyerni válogatott élére. Campagna és Kásás Zoltán neve mellett a jelenleg az Ethnikosz edzőjeként tevékenykedő Dragan Matutinovic és a Marseille-t dirigáló Nikola Sztamenic neve szerepelt esetleges jelöltként.

Egyébként biztos voltam benne, hogy külföldi edző kerül a válogatott élére, hiszen egy rendkívül ígéretes, korábban junior világbajnok korosztály ért be a görögöknél, de nincsenek jó edzőik. A görögök egyébként is fura mentalitásúak, kellemetlen ellenfelek, és ma már bárkit megszoríthatnak. Úgy érzem, az olimpián bármire képesek lehetnek - mondta Kásás.

A görögök végül az éppen hivatalban lévő olasz kapitányt, a játékosként olimpiai bajnoki címig jutó Alessandro Campagnát kérték fel. Az edzőként eddig semmit sem nyerő olasz - szövetsége bizonytalan anyagi helyzetét is figyelembe véve - boldogan írta alá a szerződést, melynek értelmében az elkövetkezendő két évre több mint 200 ezer dollárt és egy tengerparti luxus villát kap.

Campagnával jól járnak, hiszen sokkal jobb edző, mint az eddigi kapitányuk. Kapitány-jelölt voltam én is, de erre jellemző, hogy többen "tudni vélték" Kemény Dénes lesz a görög szakvezető. Azonban hiába a mesés anyagi ajánlat, nem vállaltam volna, hogy mondjuk az olimpiai döntőben, a fiam ellen vezényeljem a görögöket. Klubszinten ezt megtettem, hiszen amikor ide szerződtem, nem tudhattam mit hoz a jövő, de a válogatott és az olimpia az más - zárta a magyar válogatott másodedzője.