Lewis-Klicsko meccs tavasszal

2002.11.29. 18:22
Jövő tavasszal minden bizonnyal létre jön a várva várt nagy ütközet Vitalij Klicsko és Lennox Lewis között. A két nehézsúlyú ökölvívó összecsapásának pontos időpontjába komoly beleszólással bír a HBO csatorna.
A WBC profi nehézsúlyú ökölvívó világbajnokának, Lennox Lewisnak a menedzsere hivatalosan is bejelentette, hogy belátható időn belül sor kerül a Vitalij Klicsko elleni címmérkőzésre.

- Lewis ki fog állni Klicskóval és a két klasszis végre eldönti, hogy ki a jobb - mondta Adrian Ogun, miután találkozott a hamburgi Universum Box Promotion mérkőzésszervezőjével, Klaus-Peter Kohllal.

Ogun a helyszínről és a pontos dátumról még nem tudott beszámolni, mert arról előbb a védencének mérkőzéseit közvetítő HBO-csatornával kell egyeztetnie. Annyit azonban tudni lehet, hogy a gálára február végén, vagy március elején kerül sor az Egyesült Államokban.

A 37 éves Lewis legutóbb júniusban Mike Tyson ellen védte meg bajnoki övét, miután a nyolcadik menetben kiütötte híres-hírhedt ellenfelét. Az idősebb Klicsko-fivér - öccse, Vlagyimir a WBO legjobbja - a múlt szombati, dortmundi gálán a tizedik menetben technikai K.O.-val győzte le az amerikai Larry Donaldot.