Verseny közben halt meg a svájci síző

2002.12.11. 13:39
A legígéretesebbnek tartott svájci versenyző, Wermer Elmer egy lesiklóversenyen veszítette el életét, mert egy pályamunkással ütközött.
A tizenkilenc éves versenyző Verbierben állt rajthoz egy versenyen, és remek részidőt futott az első mérőpontnál, a másodikhoz azonban már nem ért el, mert ütközött az egyik pályamunkással.

Négy orvos küzdött hiába, a helyszínen meghalt

Egyelőre nem tudni, hogy Elmer nagyon kisodródott-e, vagy a pályamunkás állt rossz helyen. Elmer életéért négy orvos küzdött, de már nem tudták megmenteni, a helyszínen szörnyethalt. (A pályamunkás állapotáról nem érkezett jelentés, feltehetően jól van.) A szövetség vizsgálatot indított az ügyben, és a tragédia után értelemszerűen nem folytatták a versenyt.

A világbajnok edzővel ütközött

Elmer tragédiája nem példa nélküli, tavaly október végén a világbajnok francia Regine Cavagnoud edzés közben vesztette életét. A Salt Lake City-i olimpiára készülő 31 éves hölgy belehalt az ütközésbe. A német utánpótlás edző, Markus Anwander, akivel ütközött két hétig kómában volt, ám végül magához tért, és kihallgatható állapotba került.

Akkor a balesettel kapcsolatosan tizenöt személyt hallgattak ki az osztrák hatóságok, de egyelőre még senkit nem találtak felelősnek a szuper-óriásműlesikló versenyző haláláért.