Jordan negatív csúcsot dobott

2002.12.16. 14:40
Negyven perc alatt mindössze két pontot szerzett minden idők legjobb kosárlabdázója, Michael Jordan a Toronto elleni NBA meccsen. A Washington ennek ellenére győzelemmel térhetett haza Kanadából.
Michael Jordan, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) egyik legnagyobb sztárja mindössze 2 pontot ért el a legutóbbi játéknapon, ennek ellenére csapata, a Washington Wizards megszerezte a győzelmet a Toronto Raptors otthonában. A 39 éves klasszis 40 percet töltött a pályán, és bár nyolc lepattanót szerzett, és kilenc gólpasszt adott, a pontok számát tekintve beállította pályafutása negatív rekordját.

Jordan volt a csali

Jordan mindössze egyszer, április 2-án, a Los Angeles Lakers ellen volt ennyire eredménytelen, de akkor csak 12 percet játszott. A Washington kulcsemberre kilenc dobásából nyolcat rontott, és a Wizzards valószínűleg elveszítette volna a meccset, ha Stackhouse nem játszik kirobbanó formában.

Stackhouse, aki zsinórban hét hárompontos-kosarat dobott, a mérkőzés után megvédte Jordant: "Michael nem csak a pontszerzésére játszik. Azt teszi, ami a csapat győzelméhez szükséges, és most ő volt a csali".

Direkt csinálta

Doug Collins, a Washington edzője is kiállt a csapat legnagyobb sztárja mellett: "Michael óriási meccset játszott. Irányítása alatt tartotta a játékot, főleg amikor ez igazán számított, és kiválóan védekezett" - nyilatkozta a vezetőedző.

"Szeretném a fiúkkal megértetni, hogy ebben a csapatban nem kell ahhoz pontot dobnod, hogy teljes értékű játékos legyél. Határozott szándékom volt, hogy többet segítsek a lepattanoknál és a helyzetek kialakításánál, és hogy folyamatosan járassuk körbe a labdát" - mondta Air Jordan, a negativ pontrekord magyarázataként.