Fontos sikerrel rajtolt a Fradi a BL-ben

2003.01.05. 20:09
Négy magyar női kézilabda csapat lépett pályára a hétvégén a nemzetközi kupában, és a Debrecen kínos hazai vereségét leszámítva jól szerepeltek. A Fradi győzelemmel mutatkozott be a BL-ben, a Dunaferr simán jutott tovább az EHF-Kupában. A kulcsembereit nélkülöző Cornexi pedig egy góllal maradt alul Bécsújhelyen.
A Ferencváros a Bajnokok Ligájának B csoportjában volt érdekelt, és nem kellemes ellenféllel kezdett, hiszen a norvég Oslóban mutatkozott be. A mieink tudták, hogy igen fontos mérkőzés vár rájuk, hiszen egy idegenbeli sikerrel már rögtön a sorozat elején nagy lépést tehetnek a továbbjutás felé.

A Ferencváros taktikusan játszott, amikor kellett gyorsított, ellenben amikor arra volt szükség, hogy lassítsa a játékot, azt is képes volt megtenni. Két-három gólnál azonban többel egyszer sem sikerült vezetnie az első félidőben, ám a fordulásra egyet azért megtartott.(15-14)

A második játékrészben is kiegyenlített volt a meccs, öt perccel a vége előtt például 30-30 volt az állás. Németh András ezek után időt kért, és tanácsai pontosnak bizonyultak, mert a hátralévő támadásokból a Fradi hármat, míg az ellenfél mindössze egyet értékesített. A kiváló és összehangolt teljesítményt nyújtó csapatból ezúttal is kiemelkedett a 12 gólos Farkas Ági - a felét hetesből dobta -, a hatszor eredményes Siti Eszter valamint a kapuban remeklő Sugár Tímea.

Az EHF-Kupában a 16 közé jutás volt tét, és a Dunaferr kétséget sem hagyott afelől, hogy klasszissal jobb csapat, mint a svájci Nottwil. Noha mindkét találkozót Svájcban játszották, előbb 41-26-ra, majd 38-22-re nyert az újvárosi társulat. A Cornexi Bécsújhelyen vendégeskedett - ugyancsak a nyolcaddöntő elérése a cél -, és 28-27-re kikapott ugyan, de a visszavágón mindenképpen Zsiga Gyula csapata az esélyesebb. A Debrecen viszont a görög Artas-szal szemben hazai pályán maradt alul hét góllal(24-31), ami igen kínos meglepetés.

A Győr a KEK-ben húsz góllal - 41-21 arányban - verte a bosnyák Zseljeznicsart, és a visszavágó ily módon formalitásnak tekinthető.