Elégedettek a jégkorong-vb előkészületeivel

2003.02.21. 13:41
Tapasztalatainak többségével elégedett és csupán kisebb hibákat talált az április 15. és 21. között sorra kerülő jégkorong divízió I-es világbajnokság tervezett helyszínén, a Budapest Sportarénában a nemzetközi szövetség marketing-igazgatója, Kimmo Leinonen.
A Nemzetközi Jégkorong-szövetség szemlebizottsága csütörtökön érkezett Budapestre, és kedvező benyomásokat szerzett, noha a hiányosságokat is kiemelték. Például azt, hogy a lelátó néhány helyéről nem lehet jól látni a pályát. Az öltözőket, amelyekkel korábban voltak gondok, már átépítették, így alkalmas a "terjedelmes" hokicsapatok kiszolgálására.

A főtitkár: kár fanyalogni a hibák miatt

Leinonennel tartott a vb közvetítési és reklámjogaival rendelkező Kirch Sport két munkatársa, Harald Griebel és Joachim Herzen is. A hirdetési, valamint a tévés-rádiós ügyekben illetékes igazgató arról tárgyalt a csarnok üzemeltetőjével, hogy hol legyenek a kameraállások, a sajtótribün és a gyorsinterjúk elkészítésére szolgáló zóna, s ígéretet kaptak: minden kérésüket teljesítik.

- Azt gondolom, hogy kár fanyalogni a hibák miatt. Tavaly, amikor Dunaújvárosban és Székesfehérváron még a "csilláron" is lógtak, nem volt jobb a közönség kiszolgálása, mégis sikeres volt a rendezés, ráadásul csak egy győzelem hiányzott a válogatottnak a bravúrhoz - mondta az MTI-nek Kovács Zoltán, a magyar szövetség főtitkára.

A GyISM támogatja a szervezőket

A helyszíni szemlét tartó delegáció tagjaival találkozott Mesterházy Attila, a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium politikai államtitkára, aki hangsúlyozta: a tárca maximálisan segíti a rendezőket, s szeretnék, ha minden szempontból sikeres lenne a Budapest Sportaréna első sporteseménye.

A nyilatkozatokból úgy tűnik, hogy a Budapest Sportarénát mindenképpen átadják a következő néhány hétben, és ami ennél sokkal fontosabb: a jeget is képesek megfelelő minőségben elkészíteni.