A Győr a KEK-ben, a Cornexi az EHF Kupában jutott a legjobb nyolc közé

2003.02.22. 20:27
Magabiztos győzelmet aratott az orosz Don Rosztov ellen, és ezzel bejutott a női kézilabda KEK negyeddöntőjébe a Győri ETO, míg a Cornexi egyetlen góllal bizonyult jobbnak a női kézilabda EHF Kupa nyolcaddöntőjében a román Rapid Bucurestinél.
Remekül megszervezte védekezését a hazai együttes, a rivális csak a 17. percben lőtte második gólját. Közben Sirina Irina - aki éppen Rosztovban vált klasszis kapussá - megbabonázta az oroszokat: sorozatban négy büntetőt hárított. Ennek ellenére az ETO az első félidőben egyszer állt továbbjutásra - a 19. percben 7-2-nél -, a szünetig nem tudta növelni előnyét, pedig a beállós Dokicot alig bírták tartani a vendégek.

A második félidő elején az oroszok alaposan ráijesztettek a Győrre, mert kiegyenlítettek (11-11). Az időkérés után viszont szárnyakat kapott a magyar csapat, és a szenzációs napot kifogó Görbicz jóvoltából megszakítás nélkül kilenc gólt dobott.

Jól kezdett a Cornexi, Deli és Kenyeres révén negyedóra alatt ledolgozta az első mérkőzésen összeszedett négygólos hátrányát. Azután sokáig állandósult a különbség, majd a szünet előtti ritmusváltás megtette hatását: Gisca - aki éppen a bukaresti klubtól érkezett Székesfehérvárra - többször is eredményes volt.

A második félidőben továbbra is hengerelt a hazai gárda, az 55. percre 28-19-re elhúzott, de ekkor fantasztikus hajrába kezdett a Rapid, és kis híján kicsikarta a továbbjutást.

Eredmények:
Női KEK, nyolcaddöntő, visszavágó:
Győri ETO-Don Rosztov (orosz) 25-17 (10-6)
továbbjutott: a Győr, 47-43-as összesítéssel.

Női EHF Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:
Cornexi-Alcoa - Rapid Bucuresti (román) 29-24 (15-9)
továbbjutott: Cornexi-Alcoa, 56-55-ös gólkülönbséggel.