Mosley: A Williams és a McLaren kudarcra ítélt

2003.02.25. 19:39
Csípős választ adott Max Mosley, a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke a McLaren-Mercedes és BMW-Williams csapatfőnökeinek bíráló nyilatkozataira, amikor kijelentette, hogy Ron Dennis és Frank Williams a régi gárdát képviselik egy kudarcra ítélt vállalkozásban.
Az FIA elsőszámú vezetője arra reagált, hogy ellenlábasai a sportág ellehetetlenítésével vádolták meg, s közölték: bírósági úton akadályozzák meg a közelmúltban meghirdetett reformok bevezetését.

"Lehet, hogy Ron Dennis és Frank Williams szerint izgalmasabb, ha a boxból egy láthatatlan mérnök a számítógépével megnyeri a versenyt a pilótának, mint az, ha mondjuk Montoya a pályán megelőzi Schumachert, a nézők azonban biztosan ellentétesen gondolják" - válaszolt Mosley a két csapatfőnök azon vádjára, hogy a telemetrikus rendszerek betiltása visszafejleszti a Forma-1-et.

Az FIA és Bernie Ecclestone, a sportág fő irányítója a tavalyi szezon után kezdett a szabályok módosításába, s döntéseikkel szinte minden hónapban megosztották a közvéleményt és az istállókat. A legutóbbi fejlemény, hogy vasárnaponként annyi benzinnel kell nekivágni a futamoknak, amennyivel szombaton a második mért edzést befejezik. Emiatt kikerül a programból a vasárnapi bemelegítő edzés.

A két dirigens egyébként Londonban fogadta a vallon gazdasági minisztert. Serge Kubla azért utazott Angliába, hogy tárgyalásokat folytasson a Belga Nagydíj "rehabilitásáról". A Spa-Francorchamps-i futamot akkor törölték a programból, amikor a képviselőház december 10-én leszavazta azt a dohányreklámok tilalmát évente néhány napra felfüggesztő törvényjavaslatot, amely megteremtette volna a GP életmaradásának lehetőségét 2006-ig.

A pilóták nagyrésze ezalatt Jerezben készült a jövő hétvégi Ausztrál Nagydíjra. Dél-Spanyolországban az új Ferrarival Michael Schumacher futotta a legjobb időt, a Williams-BMW-t kormányzó Juan-Pablo Montoya előtt. Szerdán bekapcsolódik a tesztelésbe a McLaren-Mercedes is, így idé először mérheti össze tudását a három élcsapat.