O'Nealért lobbizik Karl Malone

2003.03.23. 20:11
Shaquille O'Nealt, a világ talán legjobb korárlabdázóját ugyan nem érdekli az olimpiai részvetel, de Karl Malone ennek ellenére a csapatba követeli.
Karl Malone, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban szereplő Utah Jazz kitűnősége nem érti, hogy a jelenkor két legnagyobb sztárja, Shaquille O'Neal és Kevin Garnett miért nem kapott még meghívót a 2004-es athéni olimpiára készülő amerikai válogatottba. - Csak érzem, hogy mindketten ott lesznek, de nem kellene halogatni a bejelentést - mondta az 1992-es barcelonai és az 1996-os atlantai játékokon egyaránt aranyérmes 40 esztendős klasszis. - Sikerre éhesek és velük biztos lenne az újabb elsőség.

Shaquille O'Neal
A világ legjobb centerének tartott, Los Angeles Lakerst erősítő O'Neal még januárban kijelentette, hogy nem igazán érdekli az olimpia, de ha mégis játszana, akkor csak klubedzője, Phil Jackson irányítása alatt. A válogatottat azonban a philadelphiai Larry Brown vezeti.

A február 9-i All Star-gála legjobbjának választott Garnett azonban - akárcsak Malone - nem utasítana vissza egy felkérést. Az NBA-sztárok közül eddig Jason Kidd, Tim Duncan, Ray Allen és Tracy McGrady helye biztos, továbbá Kobe Bryant és Mike Bibby csak egy "aláírásnyira" van a legújabb Dream Team-től.

A Sydneyben győztes amerikaiaknak a tavalyi, óriási kudarcnak számító vb-hatodik hely miatt pályára kell lépniük Puerto Ricóban az augusztus 20-31 közötti kvalifikációs tornán, amelynek első három helyezettje szerez részvételi jogot az athéni olimpiára.