Salamon
7 °C
13 °C

O'Nealért lobbizik Karl Malone

2003.03.23. 20:11
Shaquille O'Nealt, a világ talán legjobb korárlabdázóját ugyan nem érdekli az olimpiai részvetel, de Karl Malone ennek ellenére a csapatba követeli.
Karl Malone, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban szereplő Utah Jazz kitűnősége nem érti, hogy a jelenkor két legnagyobb sztárja, Shaquille O'Neal és Kevin Garnett miért nem kapott még meghívót a 2004-es athéni olimpiára készülő amerikai válogatottba. - Csak érzem, hogy mindketten ott lesznek, de nem kellene halogatni a bejelentést - mondta az 1992-es barcelonai és az 1996-os atlantai játékokon egyaránt aranyérmes 40 esztendős klasszis. - Sikerre éhesek és velük biztos lenne az újabb elsőség.

Shaquille O'Neal
A világ legjobb centerének tartott, Los Angeles Lakerst erősítő O'Neal még januárban kijelentette, hogy nem igazán érdekli az olimpia, de ha mégis játszana, akkor csak klubedzője, Phil Jackson irányítása alatt. A válogatottat azonban a philadelphiai Larry Brown vezeti.

A február 9-i All Star-gála legjobbjának választott Garnett azonban - akárcsak Malone - nem utasítana vissza egy felkérést. Az NBA-sztárok közül eddig Jason Kidd, Tim Duncan, Ray Allen és Tracy McGrady helye biztos, továbbá Kobe Bryant és Mike Bibby csak egy "aláírásnyira" van a legújabb Dream Team-től.

A Sydneyben győztes amerikaiaknak a tavalyi, óriási kudarcnak számító vb-hatodik hely miatt pályára kell lépniük Puerto Ricóban az augusztus 20-31 közötti kvalifikációs tornán, amelynek első három helyezettje szerez részvételi jogot az athéni olimpiára.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.