Baumgartner fantasztikus visszatérése

2003.03.27. 14:39
Öt héttel súlyos térdsérülését követően remek eredménnyel végezte idei első tesztjét Baumgartner Zsolt. Az első magyar F-3000-es versenyző a Coloni csapat tagjaként az olaszországi Magione-ban tesztelt, és körrekordot ért el.
A magyar versenyző 1:03.30-as idővel abszolválta a 2507 méter hosszúságú pályát, és eredményével alaposan meglepte a Coloni-csapat vezetőit, akik tartottak attól, hogy a januári térdsérülés után Zsolt képes lesz -e egyáltalán végigcsinálni a két rendkívül kemény tesztnapot. Mint ismeretes Baumgartner januárban futóedzés közben elesett és térdkalácsrepedést szenvedett, ami miatt hetekig járásképtelen volt, és az idei első hivatalos tesztet is kénytelen volt kihagyni.

A magyar versenyző most két nap alatt 170 kört teljesített Magione-ban, és ezek alapján úgy tűnik tökéletesen meggyógyult a sérült lába. Érdekesség egyébként, hogy Baumgartner Zsolt négy hónapon belül immár a második versenypályán állított fel hivatalos pályacsúcsot, hiszen tavaly késő ősszel a Hungaroringen is megjavította a korábban érvényes F-3000-es rekordot. A mostani tesztet követően Baumgartner a következőket mondta:

- Egy kicsit tartottam én is a teszttől, hiszen a sérülésem óta nem ültem versenyautóban, és az orvosok előre jelezték, hogy a megerőltetéstől, illetve a lábamra ható rezgésektől kiújulhat a sérülésem. Szerencsére a két nap alatt egyáltalán nem éreztem fájdalmat, így azt hiszem kijelenthetem, hogy a kellemetlen és szerencsétlen sérülés már a múlté. Arra nem számítottam, hogy rögtön az első idei teszten ilyen jól megy majd az autó, arra pedig főleg nem, hogy pályacsúcsot megyek majd - mondta Baumgartner.

"Magione rendkívül technikás pálya, nagyon soka kanyar rajta, így alaposan meg kellett dolgoznunk minden körben. A két nap során mentünk új, és használt gumikkal, és különféle beállításokat is kipróbáltunk. A szezon április 11-én Barcelonában kezdődik, de előtte mégy egy hivatalos tesztelési lehetőségünk lesz, ahol az utolsó simításokat végrehajthatjuk az autón. Remélem, hogy akkor is minden rendben lesz és a szezon során képes leszek elérni a kitűzött célt, azaz versenyről versenyre ott tudok lenni a pontszerző helyeken" - zárta mondandóját a Forma 3000-es versenyző.