Hajnalka
-1 °C
15 °C

BL-elődöntőt játszik a Honvéd

2003.05.16. 10:51
A Honvéd pénteken a német Spandau ellen küzd a vízilabda Bajnokok Ligájának genovai négyes döntőjében és várható győzelme esetén a szombati döntőben kijavíthatja tavalyi hibáját, és megnyerheti a sorozatot.
Az Újpest '94-es győzelme óta nem sikerült magyar csapatnak diadalmaskodni a vízilabda bajnokcsapatok között, bár a négyes döntőben általába bejutnak klubcsapataink. A kupagyőzelemhez kétségkívül a Honvéd-Domino állt legközelebb, amikor tavaly a Margitszigeten olasz vetélytársát legyőzve a fináléba jutott, ott azonban meglepetésre kikapott a Kásás Zoltán csapatától, az Olympiakosz Pireusztól. (A Vasas ugyanakkor fantasztikus budapesti, majd bravúros zágrábi szereplésével megnyerte a Kupagyőztesek Európa Kupáját).

Az edző már nyert BL-címet

A Honvéd a már tavaly is a csapatban szereplő három olimpiai bajnokkal (Biros, Molnár, Kiss), és a a sydney-i aranycsapat két további tagjával, Várival és Fodorral, várhatóan most is döntőbe jut.

Péntek negyed nyolctól a német Spandau lesz a kilenc évvel ezelőtt az Újpestet győzelemre vezető Kovács István csapatának ellenfele. A németek ugyan meg se közelítik a nyolcvanas években még a világ legjobbjaként számontartott csapatuk színtjét, de például Benedek Tibor csapatát, a Reccót hazai pályán múlták felül négy góllal, 9-5-re. (A szlovéniai selejtezőben már találkozott a két csapat, akkor a Honvéd bizonyult jobbnak két góllal, 9-7-re.)

Az elveszített bajnoki cím után a BL-ben vigasztalódnának Benedekék

Ha minden a papírforma szerint alakul, akkor nem lehet kétséges, hogy a hazai pályán játszó Recco - miután a múlt héten elveszítették az olasz bajnoki döntőt, így alighanem a Final Fourban szeretnének vigasztalódni - legyőzi a Mladostot, a másik elődöntőből pedig a Honvéd kerül a döntőbe, egyszersmind ők küzdhetnek a több mint négymillió forinttal jutalmazott első helyezésért.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.