Súlyosan megsérült Anna Kurnyikova

2003.06.11. 15:37
Megsérült birminghami edzésén, a tenisz-világranglista nyolcvanadik helyén álló orosz Anna Kurnyikova, és nem csak wimbledoni szereplése, hanem pályafutása is veszélybe került.
Februárban az egyik legelismertebb teniszedző, Nick Bolettieri azt nyilatkozta, hogy hozzá visszatérő tanítványa, Anna Kurnyikova a közeljövőben nemcsak szexis, hanem eredményes is lesz.

Bolettieriben látta a siker zálogát

Kurnyikova az Austral Openen megalázó vereséget szenvedett a múlt héten a Roland Garroson győztes belga Henintől, aki ellen mindössze egyetlen gémet nyert.

Az orosz sztár ezután döntött úgy, hogy visszatér Bolettierihez, és a tenisz ismét kiemelt helyet kap az életében. (Az utóbbi időben a "világ legjobban fotózott arcának" választották, videóklipekben szerepelt, továbbá a neki tulajdonított, ám nem őt ábrázoló meztelen fotói miatt perelte a Penthouse magazint.)

Negyvenöt helyet esett vissza a ranglistán

A sorozatos sérülések miatt azonban képtelen volt felzárkózni a világranglista elejéhez.

Idén tizenöt kisebb versenyen indult, de komolyabb eredményt nem ért el, a világranglistán pedig a 35. helyről a 80.-ra esett vissza. A Roland Garroson nem indult, Wimbledonban azonban ott akart lenni. A hétfői birminghami edzésén azonban megsérült a háta, és ez szinte biztosan kizárja részvételét az Angol Nyílt Bajnokságon.

Kurnyikova: össze vagyok törve

"Ezzel a makacs sérüléssel kínlódom január óta, és most veszélybe került, hogy ott legyek két hét múlva az angol nemzetközi bajnokságon. Össze vagyok törve a sérülés miatt, hiszen imádok Wimbledonban játszani."

Kurnyikova élete legnagyobb sikerét tizenöt évesen épp Angliában érte el, akkor a négy közé került.

Hingis két éve nem játszott

Egykori párospartnere, a több mint másfél évig a világranglista élén lévő Martina Hingis egy bokasérülés miatt nem lépett pályára már több mint két éve, és közeleg a visszavonulása. A szakértők szerint Kurnyikova helyzete kedvezőbb, de a tenisztudásával már nem fog senkit sem elkápráztatni.