Zelma, Rajmund
-7 °C
-3 °C

Mandula kiesett Wimbledonban

2003.06.25. 14:29
Az angol nemzetközi teniszbajnokság második fordulójában 6:3, 6:4 arányban kikapott az üzbég Tuljaganova ellen. Mandula hússzal több ki nem kényszerített hibát vétett, ez okozta a vereséget. Szerencsés esetben a legjobb ötven közé kerülhet.
Mandula Petra az első fordulóban a huszadik kiemelt svájci Schnyder ellen két játszmában nyert, így papíron könnyebb ellenféllel találkozott a következő kanyarban. Az üzbég Iroda Tuljaganova ugyanis a 41. a világranglistán - Mandula az 57. -, és közismerten jó adogató hírében áll, két éve is bejutott a harmadik fordulóba.

Mandula harmadik adogatójátéka volt a sorsdöntő

Tuljaganova kezdett adogatni, és rögtön egy ásszal kezdett. Az üzbég könnyebben hozta adogatásait, Mandula szerváinál kétszer is fogadóesélye volt, de a magyar lány mindkétszer hárította. A harmadik adogatójátékát azonban már nem tudta hozni, mert sorban követte el a ki nem kényszerített hibákat.

A következő játékok szoros küzdelmet hoztak, Petrából hiányzott az a plusz, ami elég lett volna ahhoz, hogy visszanyerje az elvesztett gémet. Breaklabdája ugyan volt, de nem tudta értékesíteni, így 6:3-mal elment az első szett.

Érthetetlen hibákat követett el zsinórban

A második "felvonást" Mandula kezdte, és ha nehezen is, de hozta szerváit. Aztán kétszer fogadóesélye volt riválisa adogatásánál, de ezúttal sem volt képes kihasználta a kínálkozó esélyt, mert elhamarkodottan játszott, nem volt meg benne a kellő türelem. A harmadik gémet nullára nyerte, éles sikollyal kommentálta mindezt az üzbég.

Tuljaganova idegességét látva talán meg lehetett volna az esély, hogy a következő gémet megnyerje, de Mandula ismét buta, érthetetlen hibákat vétett, fej fölül például méterekkel ütött ki egy labdát. Adogatásánál jottányit sem javult a helyzet, el is veszítette a játékot, miután háromszor hibázott egymás után. A ki nem kényszerített hibák aránya ekkor 22-3 volt, sajnos Mandula javára.

Négy szerváját bukta el egymás után

Aztán a következő gémben az ötödik "breaklabdát" végre értékesítette, és egyenlített. (3:3) Mindez azonban semmit sem ért, mert a saját adogatásainál egyetlen pontot sem ért el, míg az üzbég zsinórban négyet, és mivel a sajátjánál sem hibázott 5:3-ra vezetett. A következő játék a Petráé volt, Tuljaganova a meccsért adogathatott, és az első labdáját be is ütötte.

Mandula így négymillió forinttal gazdagodott, és ha szerencséje lesz, akkor bejuthat az első ötvenbe.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.