Kapros kiesett Wimbledonban

2003.06.28. 18:15
Kapros Anikó két játszmában, negyenöt perc alatt kikapott a 15. helyen kiemelt Jelena Gyementyijevától, és így nem jutott a legjobb tizenhat közé a Wimbledonban. A magyar teniszezőnő Grand Slam tornán így is megismételte élete legjobb eredményét, és a tavalyi francia nyílt bajnokság után Angliában is a harmadik fordulóig jutott. Az amerikai Oliverrel az oladlán kiesett Mandula Petra is a vegyespárosok versenyében
A magyar játékos a selejtezőben három, míg a főtáblán már két győzelmet aratott, így komoly önbizalommal várta az egyébként sokkal erősebb játékosnak tartott orosz Gyementyijeva elleni találkozót. A mérkőzés azonban az előzetes papírformát igazolta, bár Kapros többször meglepte ellenfelét.

Gyementyijevát azonban az sem zavarta meg, hogy az első játszmában 4:1-es vezetés után két gémet elveszített. Kapros ugyanis ekkor megtorpant, egyre többet rontott, így 4:3 után sorozatban négy játékot elbukott, és ezután már nem maradt esélye a továbbjutásra. Az orosz teniszezőnő végül 6:3, 6:1 arányban nyert és teljesen megérdemelten jutott a legjobb tizenhat közé.

Kapros tavaly a Roland Garroson jutott a harmadik fordulóba, vagyis most beállította élete legjobb eredményét a felnőttek Grand Slam-viadalain.

A Roland Garroson vegyespárosban nyolcaddöntős Mandula Petra, Graydon Oliver kettős a torna első fordulójában búcsúzott, miután két szoros szettben, 7:6 (13-11), 7:5 arányban vereséget szenvedett az Elsa Callens, Robbie Koenig (belga, dél-afrikai) duótól.