Nemi erőszakkal gyanúsítják Kobe Bryantet

2003.07.07. 13:20
Nemi erőszak vádjával jelentette fel az elmúlt idény második legeredményesebb NBA játékosát egy nő Denverben. A Lakers háromszoros bajnok sztárja néhány nap múlva önként jelentkezett a rendőrségen.
Kobe Bryant, a Los Angeles Lakers kosarassztárja feladta magát a denveri rendőrségen, miután egy nő feljelentette őt nemi erőszak miatt.

A sértett múlt kedden fordult a hatósághoz, mondván: Bryant előző éjjel szexuálisan zaklatta őt a Colorado állambeli Edwards egyik szállodájában. A jegyzőkönyv szerint a játékos együttműködött a rendőrséggel, majd 25 ezer dolláros óvadék ellenében távozott.

Bizonyitékok már vannak, vád még nincs

Egyelőre bizonytalan, hogy vádat emelnek-e a 24 éves, hatszoros All Star-válogatott ellen, bár Mark Hurlbert, a nyomozást vezető rendőrtiszt úgy nyilatkozott, hogy a kihallgatások és a látleletek "éppen elég bizonyítikot szolgáltattak".

Mitch Kupchak, a Los Angeles Lakerst ügyvezetője közleményben állt ki játékosa mellett. "Ismerjük Kobe Bryant karakterét, és az alapvetően összeegyeztethetetlen a vádban megfogalmazott cselekményekkel. Hét éve játszik nálunk, ezalatt az egyik csapat legrendesebb tagja volt" - írta Kupchak.

Feleség, gyerek

A háromszoros NBA-bajnok 2001 áprilisában vette feleségül Vanessa Laine-t, s idén januárban született meg kislányuk, Natalia Diamante. A júniusban véget ért bajnokságban Bryant meccsenként átlagosan harminc pontot szerzett, és ezzel a liga második legeredményesebb játékosa volt.