Emánuel
4 °C
12 °C

Studniczky több új jégcsarnokot ígér

2003.07.29. 15:24
A Magyar Jégkorong Szövetség egy hónapja kinevezett új elnöksége bemutatkozó sajtótájékoztatóján vázolta fel terveit és mutatta be az új szövetségi kapitányt.
"A megválasztásom után egy nappal volt ennek a csarnoknak az átadó ünnepsége, és ha már ekkora mázlim volt, akkor mondhatom, hogy az én elnökségem alatt adták át" - mondta Studniczky Ferenc a Magyar Jégkorong Szövetség júniusban megválasztott elnöke a káposztásmegyeri AstraZeneca-jégcsarnokban tartott bemutatkozó sajtótájékoztatókán.

Studniczky kiemelte, hogy a három évre választott elnökség legfőbb feladatai a szövetség stabil gazdasági hátterének megteremtése, a szakmai munka intenzív fejlesztése - ezen belül egy 4-6 csapatos bajnokság beindítása -, és legalább két, de inkább négy új fedett pálya építése. Szeretnék, ha az utánpótlás fejlesztési program keretében a jégkorong is részt venne az egyre több sportágat tömörítő Heraklész-programban.

Az új elnök mellett az egykori remek hátvéd Kovács Csaba felel majd a szakmai ügyekért, míg Méhn Imre viszi a marketing vonalat. A főtitkári posztot továbbra is Kovács Zoltán látja el.

Nem okozott nagy meglepetést az új szövetségi kapitány kiválasztása, a várakozásoknak megfelelően a továbbiakban Jan Jakso eddigi másodedzője, a szintén szlovák Dusan Kapusta - aki nem mellékesen a Dunaferr vezetőedzője - irányíthatja a válogatottat. Munkáját az egykori kitűnő játékos, Palla Antal segíti. Kapusta megbízatása a 2004 novemberében esedékes olimpiai selejtezőtorna végéig szól.

A szövetségi kapitány a sajtótájékoztatón kiemelte, szeretné, ha a válogatott - akár csak az elmúlt két évben - a jövő áprilisi Divizió I-es vb-n is harcban lenne a feljutásért. Ez különösen nehéz lesz, hiszen 2004 áprilisában az idei és múlt évi tornánál sokkal nehezebb csoportban kell megküzdeniük Kangyaléknak (Fehéroroszország, Norvégia, Hollandia, Belgium és Anglia ellen).

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Bali

Tanácsok és TOP 5 látnivaló.