Árpád
-1 °C
9 °C

Lemieux tovább játszik

2003.08.01. 10:38
Mario Lemieux, az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) történetének egyik legkitűnőbb játékosa úgy döntött, még egy szezon erejéig marad a Pittsburgh Penguins csapatánál.
Mario Lemieux, az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) történetének egyik legkitűnőbb játékosa úgy döntött, még egy szezon erejéig marad a Pittsburgh Penguins csapatánál.

"Jobban élvezem az edzéseket"

A bejelentés után "Super Mario" elmondta: sokkal jobb fizikai állapotban van, mint az elmúlt szezon kezdetén, ami félelmetesnek tűnhet, hiszen tavaly egy ideig óriási fölénnyel vezette a kanadai táblázatot (a gólok és a gólpasszok összesítése), ám miután hátfájdalmai kiújultak, rengeteg mérkőzést kénytelen volt kihagyni.

"Ebben a korban, amikor felkel az ember, már minden más, mint korábban, de mostanában jobban élvezem az edzéseket, mint karrierem kezdetén" - mondta a sztár, aki október 5-én ünnepli 38. születésnapját.

Az interjúk során nem nagyon mert esélylatolgatásokba bocsátkozni, ami érthető is, hiszen tavaly - miután kivált - az együttes mélyrepülésbe kezdett, és a 30 csapatos ligában a 29. lett.

Három új játékost igazolt a Penguins

Ettől függetlenül a Pingvinek optimistábban vágnak neki az új idénynek, hiszen annak "jutalmául", hogy az egyik leggyengébb csapat voltak, az idei játékosbörzén (draft) ők választhattak elsőnek, így megszerezték a hatalmas tehetségnek tartott Marc-Andre Fleuryt. Az újoncon kívül két öreg harcos, Kelly Buchberger és Mike Eastwood is a csapathoz került.

A fiatalítást Lemieux is fontosnak tartja, már csak azért is, mert amikor 1984-ben a csapatba került, gyakorlatilag a nulláról építették fel a Stanley Kupát 1991-ben és 1992-ben elhódító gárdát.

Mario Lemieux NHL-es karrierje során 680 gólt ütött és 1010 gólpasszt adott.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.