Egymás ellen a tenisz álompárja

2004.01.01. 17:33
Pillanatok alatt elkeltek a jegyek a tenisz nem hivatalos vegyescsapat-világbajnokság ausztrál-belga összecsapásának párosmérkőzésére, amelynek különleges érdekessége, hogy egymás ellen játszik majd a jegyben járó Lleyton Hewitt és Kim Clijsters. A hét végén rajtoló, ausztráliai Hopman-kupán a magyar együttes selejtezővel kezd Kanada ellen.
A teniszezők szombaton kezdődő - sorrendben tizenhatodik - nem hivatalos vegyescsapat-világbajnokságán Ausztrália és Belgium egy csoportba került. Ebbe a mezőnybe kerülhetne selejtezőbeli sikere esetén a magyar együttes is. Jövő szerdán tehát mindenképpen sor kerül a rendezők által csak a "szerelmesek mérkőzéseként" aposztrofált találkozóra.

Hewitt ausztráliai pihenésük idején, bő egy hete kérte meg Clijsters kezét. "Lleyton elvitt egy hajóra vacsorázni, majd váratlanul egy gyűrűt és egy fülbevalót adott nekem. Nem számítottam erre, nagyon boldog vagyok. Ausztráliában ugyanis különös jelentősége van a jegyességnek" - mondta akkor Clijsters, aki még hozzátette: az esküvő idejéről egyelőre nincs elképzelésük.

Először vannak ott a magyarok is

Ausztrália és Belgium vegyespárosainak összecsapására jövő szerdán kerül sor. Hewitt társa Alicia Molik, Clijstersé Xavier Malisse lesz. Az idén is az első kiemelt Egyesült Államok csapata a legesélyesebb, amely tavaly simán, 3-0-ra verte Perth-ben a házigazda ausztrál együttest. Az amerikaiak ezúttal is Lindsay Davenporttal és James Blake-kel állnak fel, a második kiemelt Ausztrália, a harmadik pedig Belgium.

Első ízben a magyar válogatott is ott lesz a pályára lépők között az idény nyitányát jelentő versenyen, és a szombati selejtezőben a kanadai együttessel találkozik. A világranglista-helyezések a magyarok mellett szólnak: Mandula Petra (egyesben 40., párosban 16. a világranglistán) egyértelműen jobb Maureen Drake-nél (115., 298.), de Sávolt Attila (175., 594.) sérülés és betegség miatt hónapok óta nem játszott, azonban még így is le kellene győznie Frank Dancevicet (201., 316.). Ha Sávolték továbblépnek, a hazaiakkal, a belgákkal és a szlovákokkal csatáznának. A három lehetséges riválist erősíti például Lleyton Hewitt, Kim Clijsters és Daniela Hantuchova is, vagyis a közvetlen élvonalhoz tartozó teniszezők.