Árpád
-2 °C
9 °C

Erős csoportban a pólóválogatott az olimpián

2004.02.21. 16:50
A világbajnoki címe ellenére csak a második helyen emelték ki a magyar vízilabda-válogatottat, így a pénteki sorsolás előtt biztossá vált, hogy nem kerülhet könnyű csoportba. Kedvező lehet azonban, hogy a legnagyobb riválisnak tartott szerbekkel csak a fináléban találkozhatnak a címvédő Kásásék.
A tavalyi Európa-bajnoki döntő résztvevői, a horvát és a szerb-montenegrói válogatott, továbbá a legutóbbi Világkupa-nyertes orosz együttes mellett az Egyesült Államok és Kazahsztán nemzeti csapata lesz egy csoportban - az A-betűjelűben - az olimpiai és világbajnok, Világliga-győztes magyar férfi vízilabda-válogatottal az athéni olimpián.

Szerencsésnek mondható, hogy a legnagyobb riválisnak mondható szerbekkel kizárólag a fináléban kerülhetnek össze Kásásék, korántsem annyira kedvező azonban, hogy a házigazda görögökkel már korábban összecsaphat a magyar társulat.

Az első három jut tovább

A másik hatosban, a B-csoportban kapott helyet Olaszország, Spanyolország, Ausztrália, Egyiptom, a házigazda Görögország, valamint Németország.

A csoportok győztese azonnal a négy közé kerül, a másik két fennmaradó helyért a csoportok második és harmadik helyezettje küzdhet meg, vagyis a sydneyi lebonyolítással szemben a negyedik helyezettek nem jutnak tovább. A találkozók sorrendje egyelőre még nem derült ki.

Kemény: nincsenek könnyű riválisok

"Úgy gondolom, nem kell különösebben mérlegelnünk, hogy milyen is a sorsolásunk" - mondta Kemény Dénes szövetségi kapitány. "Már csak azért sem, mert a másik hatosban sincsenek könnyű riválisok. Ezzel együtt tény, hogy tavaly a világbajnokságon és a Világliga-sorozaton megvertük leendő athéni ellenfeleinket. Most, az olimpián is nekik kell majd mennünk, mert bár respektáljuk őket, szomorú lenne, ha félnénk bármelyiküktől is."

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!