Újra az Alba Volán a hokibajnok

2004.03.15. 21:42
A jégkorong magyar bajnokság, Borsodi Liga négy győzelemig tartó döntő-sorozatának ötödik mérkőzésén a címvédő Alba Volán-FeVita büntetőkkel legyőzte a Dunaújvárosi AC-t, s ezzel összesítésben 4-1-re megnyerte a párharcot. A fehérváriak történetük során először ismételtek.
Vehemensen kezdett a végső siker küszöbére ért Alba Volán. Folyamatosan tűz alatt tartotta a vendég, dunaújvárosi kaput, és a 7. percben meglett az eredménye a rohamoknak: egy távoli lövés a hátsó palánkról jött vissza, és az érkező Majoross éles szögből nem hibázott. Fontos volt a találat, mert a döntőben eddig mindig az a csapat nyert, amely vezetéshez jutott.

Aztán emberhátrányba került az Alba Volán, és pórul járt. Vargyas lövése kipattant Budairól, a jól érkező Peterdi pedig egyenlített. A DAC 88 perc és 8 másodperc elteltével lőtt ismét gólt.

A második harmad az első ismétlése volt. Lendületes támadásokkal nyitott a Székesfehérvár, és Palkovics pontos és bombaerős lövése utat talált Halmosi hálójába. Később a vendégek veszélyeztettek, s három másodperccel a szünet előtt megint egyenlítettek - Vas kísérlete lecsorgott Budai kesztyűjéről, s Borsosnak nem volt nehéz az üres kapuba találni.

A harmadik harmad még több izgalmat hozott, a kapuk percenként forogtak veszélyben, de a hálóőrök káprázatosan védtek.

Jött a hirtelen halál, majd a büntetőlövés-sorozat, amelyben a hazaiak nem hibáztak, így fennállásuk során először tudták megvédeni bajnoki címüket.

Keretes címe
Döntő, 5. mérkőzés, Székesfehárvár
Alba Volán-FeVita - Dunaújvárosi AC 2-2 (1-1, 1-1, 0-0, 0-0)
büntetőkkel 3-0
gólütők: Majoross (7.), Palkovics (24.), illetve Peterdi (13.), Borsos (40.)
büntetőlövők: Rusznyák, Ocskay, Fedor