Remek Fradi rajt a női kézilabda BL-ben

2004.04.01. 11:08
A Ferencváros az utolsó húsz percben nyújtott remek teljesítményének köszönhetően diadalmaskodott a spanyol Elda Prestigio ellen, a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek első összecsapásán.
Alig értek véget az ünnepek - és előtte a világbajnokság -, a női kézilabdázók máris európai kupaküzdelmekkel kezdték az évet. A Ferencváros a spanyol bajnok Elda Prestigio csapatát fogadta a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeiben. Az első félidőben mindkét együttes a másik hibáiból élt, rengeteg eladott labda és kihagyott helyzet jellemezte ekkor a találkozót. Egyik csapat sem tudott komolyabb előnybe kerülni, a legnagyobb különbség a két együttes között két gól volt.

A második harminc perc elején Pádárék annak ellenére nem tudtak ellépni ellenfelüktől, hogy a spanyolok közel öt percig nem lőttek gólt. Az utolsó húsz percre aztán alaposan beleerősített a Fradi és olyan iramot diktáltak a hazaiak, melyet már nem bírtak tartani a vendégek. Alaposan feljavult Németh András csapata, jóval többet kezdeményezett és sokkal ötletesebben játszott. A spanyolok képtelenek voltak megállítani a hazai együttes két szélsőjét Kirsnert és Mravikovát, akik remekül játszottak a félidő hajrájában.

A spanyolok egyre keményebben védekeztek, mégis volt olyan eset, amikor ők kerültek hármas emberelőnybe. Igaz ez sem törte meg a Fradit, hiszen még így is gólt szerzett a remekül játszó Kirsner. Ez az eset annyira megtörte a román, szlovén és holland légiósokkal megerősített hispánokat, hogy esélyük sem maradt az egyenlítésre.

A találkozó előtt Németh András vezető edző úgy nyilatkozott, hogy együttesének minimális célja a legjobb 16 közé kerülés volt, amit a csoportküzdelmekbe jutással teljesített is. A spanyol bajnok Elda Prestigio legyőzésével a zöld-fehér csapat tett egy lépést a még tovább jutás érdekében, míg jövő vasárnap a csoport favoritjának számító norvég Larvik otthonában játszik a Fradi.

Az eredmény:
Női BL, D-csoport, 1. forduló:
Ferencváros-Elda Prestigio (spanyol) 30-26 (13-13) Gólszerzők: Mravikova 8, Kocsik 7/6, Kirsner 6, Uhrakova 5/2, Tóth, Pádár 2-2,
illetve Box 6/2, Soit 5/4, Morales 4, Fraile 3, Turnhouth, Gisbert, Ortuno, Fernandez 2-2