Mária
-6 °C
-2 °C

Sike közel az olimpiai kvótához

2004.04.02. 17:50
Az elmúlt hétvégén, a győri légfegyveres Európa-bajnokságon elért győzelme után a 30 plusz 30 lövésben remeklő Sike József az élen áll az Európai Sportlövő Szövetség hivatalos ranglistáján. Így joggal reménykedhet, a nemzetközi szövetség (ISSF) a szabadkártyáinak odaítélésénél, mely olimpiai részvételt jelentene számára.
A szombaton véget ért győri légfegyveres Európa-bajnokságon légpuskában aranyérmet szerzett Sidi Péter és a futócéllövők olimpiai számában, a 30 plusz 30 lövésben első Sike József is az élen áll az Európai Sportlövő Szövetség hivatalos ranglistáján. Az athéni kvótával rendelkező Sidi 171 ponttal előzi meg a rangsor második helyén álló, Eb-negyedik szlovák Jozef Göncit, akit a kontinensviadalon ezüstérmet szerzett holland Dick Boschmann követ.

Sike József hatalmas, 381 pontos különbséggel áll az Eb-n is közvetlenül mögötte végző orosz Alekszandr Blinov előtt, míg a harmadik helyen a svéd Emil Andersson áll.

Sike a múlt heti verseny fináléjában öt kör előnnyel állhatott lőállásba, így szinte mindenki úgy gondolhatta, könnyedén szerzi meg az első helyet, ám a finálé nem várt izgalmakat tartogatott. Sike második lövése nagyon rosszul, mindössze 7,7 körösre sikerült, ráadásul a következő három próbálkozása is csak kilences lett (9,9, 9,9, 9,4). A német Jakosits ugyanakkor nagyon egyenletesen lőtt, s három sorozattal a vége előtt már csak nyolc tizedre volt a 2000-es müncheni Eb bajnokától.

A végére a magyar lövő nagyon összeszedte magát, s a nyolcadik kör után egy teljes körre, míg a német számára a tragikus kilencediket követően - ekkor Jakosits 8,1-et produkált - már 2,2-re nőtt előnye üldözőivel szemben. Sike záró lövése 10,4 kör volt, így végül biztosan, 2,6 körrel nyert a jól hajrázó orosz Blinov előtt. A bronzérmet Jakosits szerezte meg.

Sikének a kvalifikációs versenyeken nem sikerült kivívnia az athéni szereplés jogát, ezért remélhetőleg a nemzetközi szövetség (ISSF) a szabadkártyák odaítélésénél az Eb-győzelmet és a ranglistán elfoglalt remek helyezését is figyelembe veszi.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.