Szabina
4 °C
12 °C

Újabb győzelem a jégkorong vb-n

2004.04.13. 15:04
A norvégiában zajló divízió I-es világbajnokság második játéknapján hiába vezetett kétszer is Belgium, a jóval esélyesebb magyar válogatott két góllal győzött. A meccsen egyik csapat sem tudott jelentősebb előnyre szert tenni, az utolsó harmadban azonban Palkovics két villanással aldöntötte a találkozót. A mieink csütörtökön a norvégokkal találkoznak.
A magyar jégkorong-válogatott az angolok ellen aratott bravúros győzelem után a mezőny leggyengébbnek titulált csapatával, a belgákkal mérkőzött a norvégiai divízió I-es világbajnokságon. Az előző napi találkozó remek befejezése után a magyar csapat számára ezúttal csak a győzelem aránya lehetett kérdéses. (Hétfőn a britek egy perccel a vége előtt egyenlítettek, de Palkovics és Peterdi is eredményes tudott lenni az utolsó percben, így 5-3-ra nyert Dusan Kapusta együttese.)

Villámgyors belga vezetés

Az elmúlt két évben a magyar válogatott két érmet (egy ezüst, egy bronz) szerzett, és a kapitány (valamint a közvélemény) ezúttal is az éremszerzés reményében kelt útra, ehhez azonban az ilyen "kötelező" meccseket hoznia kell Ladányiéknak.

Talán az előző napi stressznek, talán az ellenfél lekicsinylésének volt köszönhető, hogy a belgák már a 28. másodpercben előnybe kerültek, amikor Lipsonen passzát Schuchewytcsh lőtte Budai kapujába. Szerencsére a gyors válaszra sem kellett sokat várni, két perccel később emberelőnyös helyzetből Tokaji átadása után az előző nap két gólt szerzett Ladányi talált a hálóba.

Egy percen belül fordítottunk

A 6. percben azonban ismét az ellenfélnél volt az előny, miután egy Kustermans-Lootens összjáték után kellett Budainak újra kapitulálnia. A magyar csapatot meglepte a belgák agresszív játéka, talán ennek tudható be, hogy csak újabb hét perc elteltével sikerült egyenlíteni. A 14. percben egy újabb emberelőnyös támadás végén Peterdi-Vas-Horváth összjáték után utóbbi lőtt a belga kapuba. Sőt! Még ugyanebben a percben Fodor átadása után Hoffmann is eredményes volt, így máris a mieinknél volt az előny.

Döntetlen a záró harmad előtt

A második harmadban sokáig csak a mezőnyben zajlott a játék, a kapuk elvétve kerültek komolyabb veszélybe. A 28. percben Peterdi kapott kétperces büntetést, melyet a belgák Raekelboom góljával használtak ki. Négy perccel később már ismét a belgák vezettek. Az első gól szerzője Schuchewytcsh volt ismét eredményes.

Az utolsó harmadnak azonban döntetlennel mehettek neki a csapatok, mert a második játékrész vége előtt két és fél perccel Sille passza után Ocskay egalizálta az eredményt.

Ismét Palkovics döntött

A záró harmadban hiába támadott többet a magyar együttes, sokáig nem tudott betalálni a belga kapuba. Az 53. percben aztán Ladányi passzát Palkovics lőtte be, majd három perccel később ugyanő volt eredményes, ezzel eldöntve a találkozót.

Az utolsó percben a belgák ugyan levitték kapusukat is, de az eredményen már nem tudtak változtatni. A magyar válogatott, ha nehezen is, de hozta a kötelezőt, és bizakodva várhatja a csütörtöki norvégok elleni összecsapást, mely minden bizonnyal létfontosságú lesz a helyezések szempontjából.

Keretes címe
Magyarország - Belgium 6-4 (3-2, 1-2, 2-0)
Gólszerzők:
Ladányi (3.), Horváth (14.), Hoffmann (14.), Ocskay (38.), Palkovics (53., 56.) illetve Schuchewytcsh (1., 34.), Lootens (7.), Raekelboom (30.)

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.