Barrera elvette Morales övét

2004.11.28. 12:10
A kihívó Marco Antonio Barrera óriási csatában, pontozással legyőzte Erik Moralest a Las Vegas-i profi ökölvívó gálán, s ezzel elhódította a Boksz Világtanács (WBC) nagypehelysúlyú világbajnoki címét. Az utolsó pillanatokig kiélezett csata a szakértők szerint minden idők egyik legjobb összecsapása volt.
A kihívó Marco Antonio Barrera óriási csatában, pontozással legyőzte Erik Moralest a Las Vegas-i profi ökölvívó gálán, s ezzel elhódította a Boksz Világtanács (WBC) nagypehelysúlyú világbajnoki címét. A híres MGM Casinóban rendezett eseményen a cirkálósúlyú Hidvégi György kiütésessel győzött az amerikai Salah Zabian ellen.

Barrera fölénybe került a meccs felénél

Az egymást köztudottan nem kedvelő két mexikói klasszis magyar idő szerint vasárnap hajnali összecsapása a várt öldöklő küzdelmet hozta: a felek egyaránt nyíltan, szinte végig támadva bokszoltak, így rengeteget ütést láthattak a nézők.

A találkozó első felében felváltva nyerték a meneteket, majd az ötödik menettől egyértelműen a kihívó volt a jobb: Moralesnek eleredt az orrából a vér, majd a nyolcadik rundra a bal szeme is teljesen bedagadt.

Morales a 11. menetben kockáztatott

A pofonok persze Barrerát is megviselték, ráadásul a címvédő a finisben fokozatosan faragta hátrányát. Az utolsó előtti, tizenegyedik menetben mindent egy lapra feltéve küzdött, ám Barrera tudta tartani magát, így - a profibox.hu szakoldal szerint - a boksztörténelem egyik legszenzációsabb menetét láthatták a nézők. Az utolsó három percre mindkét öklöző elfáradt, így Morales nem tudta ledolgozni hátrányát, Barrera megérdemelten nyert, és megszerezte a WBC nagypehelysúlyú világbajnoki övét.

A pontozás mindennél jobban érzékelteti a csata a kiélezettségét, hiszen két döntőbíró minimális különbséggel látta jobbnak Barrerát (115-113, 115-114), míg a harmadik döntetlenre értékelte a csatát.

Barrera harmadik súlycsoportjában is világbajnok lett

Barrera (59-4-0; 41KO) győzelmével legenda lett Mexikóban, hiszen Chévezhez és Moraleshez hasonlóan ő is három súlycsoportban lett világbajnok.

A kisebb sportszerűtlenségektől sem mentes találkozó a két öklöző harmadik egymás elleni mérkőzése volt. Az elsőre 2000-ben került sor, amelyet Morales nyert meg, míg a 2002-es második "ütközet" Barrera sikerét hozta.

Hídvégi simán nyert

Hídvégi negyedik mérkőzését vívta a profik között, s a korábbiakhoz hasonlóan nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott Zabian ellen, akit a negyedik menetben ütött ki.