A kajakosok edzőjük miatt nem vették át a díjat

2004.12.16. 20:18
Az idén olimpiai bajnoki címét megvédő férfi kajak négyes azért nem jelent meg az Év Sportolója díjátadáson, mert edzőjüket még az első hatba sem jelölték.
Szerdán este a Sportcsillagok Gálaestjén adták át az Év sportolója címeket. Mind minden esetben ilyenkor, az év legjobb női és férfi sportolója mellett kitüntették az év csapatát, edzőjét, szövetségi kapitányát. A többnyire "papírforma eredményt" hozó gála egyetlen kérdése az volt, miért nem jelent meg a csapatok versenyében a második helyen végzett férfi kajak-négyes egyetlen tagja sem.

Kammerer Zoltán, az olimpiai bajnoki címét a sportág történetében először megvédő Kammerer, Storcz, Vereckei, Horváth négyes vezérevezőse érdeklődésünkre elmondta, biztos volt benne, nem marad le semmiről, hiszen számítani lehetett az idén is remeklő vízilabdások sikerére, tudta úgy sem nyerhetnek.

Ezzel azonban nem, is lenne baja a háromszoros olimpiai bajnok kajakosnak, azonban azt kifejezetten igazságtalannak tartja, hogy edzőjük, akivel olimpiát és Eb-t is nyertek idén, még az első hatba se került be.

"Ugyanakkor az első hatban végeztek olyan szakemberek, akiknek még olimpiai bajnokuk se volt. Egyébként is edzőtáborban vagyunk, fél ötig volt edzés, elég nehéz lett volna innen Dunavarsányból időre feljutni" - tette hozzá befejezésül Kammerer. Az Index megkereste a négyes többi tagját is, akik közül Vereckei Ákos teljesen egyetértett csapattársa véleményével.

Egyetértett Horváth Gábor, a négyes legidősebb tagja is, aki azt kifogásolta, miért nem lehet esetleg több első helyet is kiosztani. Teljesen megérdemeltenek tartja a vízilabdások sikerét, ugyanakkor ők idén ahol indultak nyertek, de még így sem volt esélyük a győzelemre. Horváth szerint hozzájuk hasonlóan járt Vörös Zsuzsa öttusázó is, aki mindent nyert idén, mégis dobogóra se került az év végi választáson.