Martina Hingis visszatér

2005.01.31. 17:02
Két és fél éves kihagyás után először lép pályára az egykori svájci világelső női teniszező, Martina Hingis. A thaiföldi Pattayán rendezett százhetvenezer dollár összdíjazású tornán a huszonnégy éves Hingis nem tartozik az esélyesek közé, de ez a torna azt mutathatja meg számára, érdemes-e komolyabban próbálkoznia a visszatéréssel.
A magyar származású Martina Hingis - édesapja, Hingis Károly mindmáig Kassán él - még tizennégy éves sem volt, amikor a felnőtt teniszezők között lépett pályára. Három hónappal tizenhatodik születésnapja után, '97-ben megnyerte az ausztrál nyílt teniszbajnokságot, és még abban az évben két győztes és vesztes döntőn - Wimbledonban és az Egyesült Államokban nyert, Párizsban kapott ki - esett át. Összesen 209 héten át vezette a világranglistát, és tizennyolcmillió dollárt keresett a sportággal.

Korábban elképzelhetetlennek tartotta a visszatérést

2001-ben mindkét bokáját megműtötték - a cipőit szállító sportszergyártó céget okolta sérüléseiért -, 2003 februárjában pedig elképzelhetetlennek tartotta visszatérését. Ezt a nyilatkozatát alighanem az okozta, hogy 2002-ben, Filderstadtban megpróbálta a játékot, de fájdalmai kiújultak.

Hingis most mégis ott lesz a thaiföldi Pattayán rendezett százhetvenezer dollár összdíjazású tenisztornán. Több mint kétéves kihagyása után a szlovákból svájcivá lett klasszis szabadkártyát kapott, és a német Marlene Weingärtner ellen kezd, aki korántsem legyőzhetetlen, hiszen a hetvenharmadik a világranglistán.

Már csak Mandula maradt a legjobb száz között

A magyarok közül Czink Melinda vett részt a viadalon, de számára már az első kör után véget is ért a verseny. A spanyol Magui Serna ugyanis két 7:5-ös szettben legyőzte.

Czink jelenleg a 129. helyen áll a ranglistán, és a mieink közül már csak Mandula Petra tagja a százas elitnek, aki a 88. pozíciót foglalja el. Kapros Anikó miután az első fordulóban kiesett az Austral Openen a 159. helyre csúszott vissza.