Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Olimpikon birkózó egy maffiaügy gyanúsítottja

2005.03.03. 14:17
A Blikk értesülései szerint a korábban ifjúsági világbajnok, a '96-os olimpián is résztvevő Gelénesi Nándor is vádlott lehet egy nemrég felderített maffiaügyben. Gelénesi állítólag egy bandavezér meggyilkolásában vállalt volna szerepet.
A nyomozati iratok tanúsága szerint az ifjúsági világbajnok birkózó, Gelénesi Nándor is tagja volt annak a csoportnak, amelyik Balatonfüreden meggyilkolta volna a rivális banda vezérét, T. Tibort - írja a Blikk. A harminckét éves Gelénesi részt vett a terepszemlén, és vetetett egy motorkerékpárt, amelyiken a bérgyilkosok elmenekültek volna a helyszínről.

Szabadkártyával indulhatott az olimpián

A Csepelt erősítő győri születésű birkózó egyik legnagyobb sikerét '93-ban aratta, amikor Világkupát nyert, de három év múlva részt vett az atlantai olimpián is. A játékokra nem szerzett kvótát, de szabadkártyával indulhatott, és összességében a tizenhatodik helyen végzett, a negyedik fordulóban esett ki. (A sportág számára ez volt minden idők egyik leggyengébb olimpiája, mert csupán egy pontot szereztek a versenyzők.)

A kilencven kilóban szereplő Gelénesi nem először került összetűzésbe a törvénnyel, '98-ban néhány hétig előzetesbe került, mert emberrablásban való közreműködéssel vádolták. Akkor bűnössége végül nem igazolódott.

Hegedűs megdöbbent

A Magyar Birkózó Szövetség elnöke, Hegedűs Csaba megdöbbent a hír hallatán. A kábítószerrel való visszaéléssel gyanúsított olimpiai bajnok, Farkas Péter után újabb birkózó került a rendőrség látókörébe.

Gelénesi ügyének tárgyalására a bulvárlap tudomása szerint áprilisban kerülhet sor, de a rendőrség még keres négy bérgyilkost.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!