Natália
-3 °C
7 °C

Eddig hatfős a magyar téli olimpiai csapat

2005.03.21. 15:18
A hétvégén fejeződött be a műkorcsolyázók moszkvai világbajnoksága, és a nők közül ketten is kivívták az olimpiai részvételt. Az Európa-bajnok Sebestyén Júlia betegsége ellenére is tizenkettedik lett, Pavuk Viktória pedig a tizennyolcadik helyet érte el. Eddig hat kvótát szereztek versenyzőink a jövő februárban kezdődő torinói játékokra.
A moszkvai műkorcsolyázó világbajnokságon Sebestyén Júlia abban reménykedett, hogy a számára kissé balszerencsésen végződött januári Eb után - bírói segédlettel lett a negyedik - a legjobb hat vagy nyolc közé kerülhet, de betegsége keresztül húzta számításait. Sebestyén valamennyi fellépése után szinte fuldoklott a köhögéstől, így könnyen elképzelhető, mennyire nehéz volt a versenye, és mennyire értékes tizenkettedik helyezése.

Sebestyén elégedett

"A körülményeket figyelembe véve elégedettek lehetünk, hiszen Torinóban ketten képviselhetjük a magyar színeket. Sajnos torokgyulladásom miatt egy héten át nem tudtam edzeni, és az orosz fővárosban a versenyeket leszámítva a szállodai ágyamat nyomtam. Éppen ezért örömteli, hogy így is éppen elértem a két kvótához szükséges tizenkettedik helyet" - mondta a tavaly Budapesten Európa-bajnoki címet szerző versenyző.

Sebestyén mellett a sérülése és hosszú kihagyása után visszatérő Pavuk Viktória a tizennyolcadik lett, és figyelembe véve, hogy ez volt élete első felnőtt világbajnoksága, eredménye felettébb biztató. Kivált, hogy bokatörése után az sem volt biztos, hogy egyáltalán még versenyezhet tovább. Az Eb-negyedik hellyel már rendelkező tizenkilenc éves Pavuk helyezése szintén jogosít az olimpiára.

Hoffmannék komoly reményei

A jégtáncosoknál tizenötödik lett a Hoffmann, Elek duó, ami jónak számít, hiszen korábbi két felnőtt vb-jén egyaránt a tizennyolcadik helyen végzett a páros. Hosszas számolgatások után viszont kiderült, valószínűleg nem olimpiai kvótások. A tehetséges, kétszeres junior világbajnoki ezüstérmes páros éppen kiszorult a torinói keretből, igaz az egyik amerikai kettős hölgy tagja nem rendelkezik állampolgársággal, így kérdéses torinói részvétele, márpedig a sorban a magyarok következnek.

Az olimpia előtt még idén ősszel Bécsben nyílik lehetősége a kvalifikáció megszerzésére, és erre minden esélyük megvan, mert a verseny öt legjobbja indulhat Torinóban. A viadalon csak azon nemzetek versenyzői vehetnek részt, akiknek még nincs kvótájuk.

Nehezebb feladata lesz férfi egyesben indult Tóth Zoltánnak a pótvizsgán, mert ő a legjobb huszonnégy közé sem került be, így be sem mutathatta a kűrjét.

Tagschererék biztos torinói utazók

A jövőre a torinó olimpiára kiutazó magyar csapat eddig a két műkorcsolyázón kívül még négy főt számlál. Közülük Tagscherer Zoltán sífutásban, bátyja, Tagscherer Imre pedig biatlonban vívta ki a részvételt. Az alpesi számokban két magyar nevezhet - egy a férfiaknál, egy a nőknél -, de még nem tudni kik lesznek azok.

Snowboardban Lovász Laurának van komoly esélye, a bobozók kvalifikációs sorozata - a magyar négyes érdekelt - pedig majd csak novemberben kezdődik. A kenusok között olimpiai bajnok Pulai Imre a szánkósok között igyekszik megfelelni a feltételeknek. A kevés eséllyel induló jégkorongozók a várakozásoknak megfelelően kiestek, a gyorskorcsolyázók között a szintidők teljesítésére novembertől lesz lehetőség.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!