Cseh László bronzérmes

2005.07.27. 03:04
Két amerikai versenyző mögött szerezte meg új országos csúccsal a bronzérmet Cseh László a montreali úszó-világbajnokságon.
"Az éremszerzéshez nem csupán bravúrra, de szerencsére is szükség lenne" - nyilatkozta Kiss László szövetségi kapitány az Európa-bajnok Cseh László esélyeiről a 100 m hát döntője előtt, ahová a magyar versenyző az orosz Vjatcsanyinnal holtversenyben a negyedik legjobb idővel került.

Az olimpián a hatodik helyen végzett magyar versenyző rajtja remekült sikerült, nála csak a japán Morita kezdett jobban. Ötven méternél a nagy esélyes olimpiai bajnok amerikai Peirsol és honfitársa Bal mögött a harmadik helyen fordult.

A döntő tempója a középdöntőnél jóval erősebb volt, de Cseh nem szakadt le. Az utolsó huszonöt méternél már csak az volt a kérdés, hogy a két amerikai mögött ki szerzi meg a bronzérmet. Ez végül a magyar fiúnak sikerült 54.27-es új országos csúccsal, pedig Csehnek ez a leggyengébb száma. A győzelmet Peirsol szerezte meg Bal előtt, Cseh négy század másodperccel előzte meg az olimpiai bronzérmes Moritát.

"Kezdek 100 háton is beérni, de még mindig nem ez a fő számom. Jól ment az úszás, már az első fele is, aztán a forduló után mindent beleadtam, ami belefért, próbáltam nyújtani a tempót, s a célba érkezés is sikerült. Hogy gondoltam-e a rajt előtt éremre? Szó mi szó, megfordult a fejemben" - nyilatkozta Cseh László az MTI-nek.

100 m hát döntő eredménye
1. Peirsol (USA) 53.62
2. Bal (USA) 54.02
3. Cseh (Magyarország) 54.27
4. Morita (Japán) 54.31
5. Vjatcsanyin (Oroszország) 54.50
6. Grigoriadisz (Görögország) 54.61
7. Rogan (Ausztria) 54.81
8. Medvesek (Szlovénia) 55.13