Tüdővérzéssel kórházban a háromszoros világbajnok

2005.10.14. 11:46
Súlyosan megsérült az ausztrál Moto GP-futam pénteki szabadedzésén Loris Capirossi. A korábbi háromszoros világbajnok 210-es tempónál esett el, és bevérzett a tüdeje.
A korábbi háromszoros világbajnok Loris Capirossi, és a volt 500-as világelső Kenny Roberts Junior is nagyot bukott az ausztrál Moto GP pénteki szabadedzésén, és egyikük sem indulhat a vasárnapi futamon.

Kétszáztíznél esett

Az összetettben hatodik helyen álló Capirossi Ducatijával a Phillip Island-i pálya első kanyarjában, nagyjából 210 kilométer/órás sebességnél esett el. Törést nem találtak nála az orvosok, de kis idő múlva mellkasi fájdalmakra panaszkodott, ezért további kivizsgálásra egy közeli kórházba szállították.

Az alaposabb elemzések súlyos belső sérülést mutattak ki nála, jobb tüdeje bevérzett.

Csak később vették észre, komoly baja van

"A röntgenfelvételek belső vérzést mutattak, ezért három napig biztosan kórházban marad" - tájékoztatta a sorozat hivatalos weboldalát, a motogp.com-ot Livio Suppo, a Ducati prodzsekt menedzsere.

A vérzést valószínűleg sikerült elállítani, így a pilóta állapota nem életveszélyes, de súlyos.

Kenny Roberts Jr. szintén nagyot esett, de megúszta csuklótöréssel, ami a motorosoknál gyakori sérülés.

Rossi volt a leggyorsabb

A 125 kcm-ben kétszer, 250-ben egyszer világelső Capirossi az utóbbi három futamon az első rajthelyről indult, kettőt meg is nyert. Hiányzása miatt viszont biztosan nem tudja megszerezni a vb második helyét, annak ellenére, hogy hátránya csak 11 pont Max Biaggi mögött.

Az ausztrál szabadedzésen a hetedik vb-címét már korábban bebiztosító Valentino Rossi volt a leggyorsabb.