Kengurut gázolt a ralivilágbajnok

2005.11.12. 12:14
Kengurut gázolt, és kiesett az Ausztrál Ralin a 2003-as világbajnok Petter Solberg. A norvég pilóta az első helyről esett ki, de úgy érzi, szerencséje van, mert a kenguru nem csak az autót törhette volna össze.
Az élről kellett kiállnia baleset miatt a norvég Petter Solbergnek az Ausztrál-ralin, a világbajnokság utolsó futamán.

Teljes gázzal kapták el

A 46 másodperccel vezető subarus egy egyenes szakaszon teljes sebességgel, mintegy 190 kilométer/órával elgázolt egy kengurut Perth környékén. Bár még be tudta fejezni a szakaszt, autójának hűtője megsérült, ezért fel kellet adnia a versenyt.

"Én voltam az élen, nem mentem keményen, de az egyenesben persze padlógázt nyomtam. Aztán hirtelen elénk került a kenguru, nem tehettem semmit" - idézte Solberget a vb hivatalos weboldala, a wrc.com.

Az állat valószínűleg elpusztult

A 2003-as világbajnok elmondta, óriási szerencséjük volt, hogy csak az autó tört össze: "A kenguru össze volt kuporodva, amikor eltaláltuk, ami mázli, mert ha épp felnyújtózott volna, biztosan bejön a szélvédőn, ami 190-nél problémás lehet". Az állat állapotáról nem érkeztek hírek, de igen valószínű, hogy nem élte túl a becsapódást.

A norvég pilóta a karambol előtt meggyőző előnnyel vezette a nagydíjat, de idei negyedik győzelmét nem szerezheti meg. Kiesett ugyan, a vb-második helye mégis biztos, mert a vele azonos pontszámmal (71) álló Marcus Grönholmnak - ő szintén búcsúzott Ausztráliában - csak két futamsikere van.

McRae akár nyerhet is a Skodával

A világbajnok Sebastien Loeb már korábban kiesett, így a ralit citröenes csapattársa, Francoise Duval vezeti. A második helyért Colin McRae egy gyári Skodában harcol a mitsubishis Harri Rovanperával. Ha a skótnak sikerül megőriznie jelenlegi második pozícióját, az a cseh márka történetének legjobb rali-eredménye lesz.

Az eddigi legmagasabb helyezése egy harmadik hely volt, a 2001-es Safari Ralin Skoda Octaviával a német Armin Schwarz szerezte.