Árpád
-1 °C
9 °C

K1, földharc, visszavágás

2005.11.23. 11:31
Egy, a bokszringben elszenvedett vereségért akar visszavágni a hétvégén ellenfelének a magyar K1-bajnok Karacs Attila a miskolci Ring királyai gálán. A tíz meccs között lesznek MMA-összecsapások is, itt a harcosok földön fekvőt is üthetik, rúghatják majd.

A hétvégén újra gálát rendez a ketrecharcosokat, K1-eseket tömörítő Totalfight istálló, ezúttal Miskolcon.

Karacs a legnagyobb név

A nyáron megújult Városi Sportcsarnokban tíz meccset láthat majd a közönség a K-Pro MMA A Ring királyai gálán, egy részük a K-1 szabályrendszer szerint zajlik majd, ökölvívó ringben. A küzdelmek másik része MMA (mixed martial arts - kevert harcművészetek) szabályok szerint folynak majd, nyitott tenyerű kiskesztyűben - mondta az Indexnek Hadzisz Lázár főszervező.

Nincs földharc

#alt#

A K1-es csaták résztvevői közül kiemelendő a két nehézsúlyú bunyós, Karacs Attila (a 2005-ös K-1 magyar bajnok, King of the Ring Európa-bajnok, világkupa harmadik, több nemzetközi torna győztese, nagy esélyes a japán K-1 GP-n való indulásra) és Varga Péter (a legismertebb magyar K-1 versenyző, thai box világbajnok).

A meccsek tízunciás bokszkesztyűben zajlanak majd, földharc nincs.

Visszavágás két év után

Az augusztusi debreceni gálán a kétméteres francia óriást, Quarteront kivégző Karacs meccse a romániai Dávid Artúrral egy több mint kétéves történet apropóján jött létre. Karacsnak abban az időben nem volt K1-es meccse, ezért bevállalt egy amatőr bokszmérkőzést egy nemzetközi tornán, Dávid ellen. Utóbbi egy alkaros, szabálytalan ütéssel megrendítette ellenfelét a második menetben, amit a bíró másként ítélt meg és rászámolt Karacsra. Mivel a meccsnek nem volt tétje, Karacs edzője, Kovács László bedobta a törülközőt. A legyőzött akkor megfogadta, hogy visszavág majd Artúrnak, ha lehet K-1-es szabályok szerint.

Könyökkel tilos, a földön fekvőt lehet ütni

Az MMA-meccseket nyitott tenyerű kiskesztyűben vívják majd. Itt a szabályok nagyon szabadok, inkább a tiltások érdekesek. Tilos a lágyrészek, a gerinc teljes vonalának támadása, illetve a miskolci gálán nem lehet majd könyökkel ütni az ellenfél fejére. Engedélyezett viszont a földön fekvő versenyző fejének ütése, rúgása és taposása abban az esetben, ha az tudatosan védekezik.

Tatár újra a ringben

Kiemelendő Németh "Tatár" Gábor a nehézsúlyban (2 danos cselgáncsos, 17 ketrecharcából 12-t nyert, mindet K.O.-val), Sárközi Róbert aki az amerikai King of the Cage folyamatos részvevője, valamint Forró László, akinek a mostani rendezvényen kontinentális címmérkőzése lesz a romániai Európa-bajnokkal. A fehérvári Szűcs Zsolt a cseh Vale Tudo-bajnokkal (portugálul azt jelenti, hogy mindent szabad) csap össze.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.