Árpád
-1 °C
9 °C

Százévente látható röpte az Australian Openen

2006.01.24. 16:16
Az ausztrál nyílt teniszbajnokság keddi játéknapján már a négy közé kerülés volt a tét a férfiaknál és a nőknél egyaránt. Az orosz Marija Sarapova simán teljesítette a feladatot, az argentin Nalbandian két szettben is lenullázta a francia Santorót, aki egy olyan ütéssel búcsúzott, amit százévente egyszer látni. Röptéje után a labda az ellenfél érintése nélkül pattant vissza az ő térfelére.

A Melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság keddi játéknapját az argentin David Nalbandian és a meglepetésember, a francia Fabrice Santoro mérkőzése nyitotta. A harminchárom éves Santoro élete legjobb eredményét érte el, mert eddig még sohasem került Grand Slam-torna negyeddöntőjébe.

Nalbandian esélyt sem adott a az első szett után

#alt#
Santoro szép jelenetet mutatott be, de veszített (fotó: epa)

Az argentin klasszis ellen nem kezdett rosszul, 3:3-nál elnyerte ellenfele adogatójátékát, ám utána a sajátját nem volt képes hozni, 4:4-nél pedig két labdája is volt az újabb játéknyeréshez, de a világranglista negyedik helyezettje hárította próbálkozásait, majd az első szettet 7:5-re nyerte, utána pedig két 6:0-ás szettel lesöpörte riválisát.

Santoro azonban úgy búcsúzott, hogy 4:4-nél és 15:30-nál, az argentin adogatásánál egy olyan pontot ért el, ami igen ritkán látható, nem kizárt, hogy százévente egyszer fordul elő mindössze.

Nalbandian lendületét a háló fékezte meg

Nalbandian első adogatása hosszú volt, a másodikat azonnal letámadta a francia, egyidejűleg szaladt be a hálóhoz, az argentin nem tudott elütni mellette, fejmagassági tenyeres röptéjébe Santoro akkora falst adott, hogy miután a labda közvetlenül a háló mögé pottyant, visszafelé pörgött, így a rohanó argentinnak esélye volt arra, hogy visszaüsse, a háló fékezte meg lendületét.

A pont Santoróé volt, de az eredmény hűen tükrözi, hogy ez a káprázatos ütés cseppet sem zavarta meg Nalbandiant és ő játszhat a döntőbe kerülésért az amerikai Roddick után a horvát Ljubicicet is kiverő ciprusi Bagdatisz ellen. Bagdatisz a Davis Kupa-győztes horvát játékos ellen nagy csatában, öt szettben 6:4, 6:2, 4:6, 3:6, 6:3 nyert.

Sarapova is a négy között

A nőknél az orosz Marija Sarapova biztosította elsőként a helyét az elődöntőben, aki nem játszott jól, de a rövidítésben felülmúlta honfitársát, Petrovát, majd a második szettben 6:4 arányban bizonyult jobbnak. Az elődöntőben a belga Heninnel találkozik, aki 2:6, 6:2, 6:3 arányban verte a világelső amerikai Lindsay Davenportot.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!