Százévente látható röpte az Australian Openen

2006.01.24. 16:16
Az ausztrál nyílt teniszbajnokság keddi játéknapján már a négy közé kerülés volt a tét a férfiaknál és a nőknél egyaránt. Az orosz Marija Sarapova simán teljesítette a feladatot, az argentin Nalbandian két szettben is lenullázta a francia Santorót, aki egy olyan ütéssel búcsúzott, amit százévente egyszer látni. Röptéje után a labda az ellenfél érintése nélkül pattant vissza az ő térfelére.

A Melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság keddi játéknapját az argentin David Nalbandian és a meglepetésember, a francia Fabrice Santoro mérkőzése nyitotta. A harminchárom éves Santoro élete legjobb eredményét érte el, mert eddig még sohasem került Grand Slam-torna negyeddöntőjébe.

Nalbandian esélyt sem adott a az első szett után

#alt#
Santoro szép jelenetet mutatott be, de veszített (fotó: epa)

Az argentin klasszis ellen nem kezdett rosszul, 3:3-nál elnyerte ellenfele adogatójátékát, ám utána a sajátját nem volt képes hozni, 4:4-nél pedig két labdája is volt az újabb játéknyeréshez, de a világranglista negyedik helyezettje hárította próbálkozásait, majd az első szettet 7:5-re nyerte, utána pedig két 6:0-ás szettel lesöpörte riválisát.

Santoro azonban úgy búcsúzott, hogy 4:4-nél és 15:30-nál, az argentin adogatásánál egy olyan pontot ért el, ami igen ritkán látható, nem kizárt, hogy százévente egyszer fordul elő mindössze.

Nalbandian lendületét a háló fékezte meg

Nalbandian első adogatása hosszú volt, a másodikat azonnal letámadta a francia, egyidejűleg szaladt be a hálóhoz, az argentin nem tudott elütni mellette, fejmagassági tenyeres röptéjébe Santoro akkora falst adott, hogy miután a labda közvetlenül a háló mögé pottyant, visszafelé pörgött, így a rohanó argentinnak esélye volt arra, hogy visszaüsse, a háló fékezte meg lendületét.

A pont Santoróé volt, de az eredmény hűen tükrözi, hogy ez a káprázatos ütés cseppet sem zavarta meg Nalbandiant és ő játszhat a döntőbe kerülésért az amerikai Roddick után a horvát Ljubicicet is kiverő ciprusi Bagdatisz ellen. Bagdatisz a Davis Kupa-győztes horvát játékos ellen nagy csatában, öt szettben 6:4, 6:2, 4:6, 3:6, 6:3 nyert.

Sarapova is a négy között

A nőknél az orosz Marija Sarapova biztosította elsőként a helyét az elődöntőben, aki nem játszott jól, de a rövidítésben felülmúlta honfitársát, Petrovát, majd a második szettben 6:4 arányban bizonyult jobbnak. Az elődöntőben a belga Heninnel találkozik, aki 2:6, 6:2, 6:3 arányban verte a világelső amerikai Lindsay Davenportot.