A Honvéd nyolccal verte a Spandaut, elődöntős a Fradi

2006.01.28. 20:48
A vízilabda Euroligában a hét olimpiai bajnokkal rendelkező Domino-Honvéd két átaludt negyed után szétzilálta a német, egykor sokkal szebb napokat látott Spandaut. A LEN-Kupában a Ferencváros négy góllal legyőzte a görög Panionioszt, és elődöntős. Az Egernek nem sikerült ez a bravúr.
Negyedik főtáblás csoportmeccse végén harmadszor hagyhatta el győztesen a medencét a Honvéd férfi vízilabdacsapata az Euroligában. A tizenhat együttest felvonultató mezőnyben Kovács István legénysége a berlini Spandau 04 gárdáját 16-8-ra verte a Kőér utcában.

A papírforma - a németországi 13-7-es Honvéd-győzelem után különösen - újabb magyar sikert ígért, ehhez képest a meccs eleje, sőt első fele meglehetősen döcögősre, kínlódósra sikeredett: 1-0-ra, majd 3-2-re is a vendégek vezettek.

A nyitónegyed döntetlenje után a félidőre - meglepetésre - még a vezetést is átvették a németek, mi több: a harmadik játékrészben 5-7 is volt az állás, amikor Kiss Gergely büntetője, majd Biros Péter ejtése célba ért (7-7), Bárány Attila centergólja révén pedig megint "hazakerült" az előny. Biros négy góljával a mieink legeredményesebbje volt.

Ezt követően végre a tavalyi döntős, és mind a hét olimpiai bajnokát mozgósító magyar társulat percei következtek. Feledtetve a korábbi mulasztásokat, hibákat, meg sem álltak tizenegy gólig úgy, hogy a németek a Honvéd-sorozatra csupán egyszer tudtak érdemben válaszolni (11-8). A záró nyolc percben tovább nőtt a különbség, ennél fogva a várakozásnak megfelelő végeredmény született.

Jegyzőkönyv:
Domino-Honvéd-Spandau 04 (német) 16-8 (3-3, 2-3, 6-2, 5-0)
a magyar góldobók: Biros 4, Kiss 3, Bárány, Molnár, Hárai 2-2, Benedek, Fodor, Vári 1-1

A LEN-Kupában már a négy közé jutás volt a tét, és a Ferencváros a görög Panioniosz elleni idegenbeli kétgólos vereség után joggal bizakodhatott a továbbjutásban. A hátrányt már két negyed után ledolgozták a zöld-fehérek, a hajrában pedig még rátettek egy lapáttal, és végül négy góllal nyertek. Weszelovszky öt, Katonás három gólt szert, így ők ketten verték a vendégeket, no meg az olimpiai bajnok kapus, Szécsi.

Ez a bravúr az Egernek nem sikerült, miután az olasz Brescia ellen ugyan nyertek két góllal, 10-8 arányban, ám idegenben hárommal kaptak ki.