A Pittsburgh győzött a Super Bowl-on

2006.02.06. 11:47
A Pittsburgh Steelers nyerte a 40. (XL) Super Bowl-döntőt, miután az amerikaifutball-bajnokság fináléjában 21-10-re nyert a Seattle Seahawks ellen. A szünetben a Rolling Stones adott koncertet 70 ezer néző előtt.
A Pittsburgh Steelers nyerte a 2005-2006-os profi amerikaifutball-bajnokságot (NFL), miután a detroiti döntőt, a Super Bowl-t 21-10-re nyerte a Seattle Seahawks csapata ellen, európai idő szerint hétfő hajnalban.

A Stones zenélt a szünetben

#alt#
A Steelers ötödször győzött, Ward MVP lett (fotó: epa)
A Nemzeti-főcsoport (NFC) első helyén kiemelt Seattle egészen a második negyed hajrájáig vezetett, ekkor azonban a pittsburgh-i irányító, Ben Roethlisberger maga ért el hatpontos találatot, touchdownt - szerencséjére a labda épp átjutott a kritikus határon -, és ettől kezdve végig a Steelers vezetett.

A szünetben - amikor a Rolling Stones adott koncertet a Ford Fielden 70 ezer néző előtt - sikerült még jobban összerázni a Pittsburgh-öt, amely a folytatásban magabiztosan kézben tartotta az összecsapást.

Randel El irányítóként is bevált

Előbb a végül MVP-nek is megválasztott Ward szerzett labdát az ellenféltől, és rohant végig a pályán a Super Bowlok történetének leghosszabb effajta gól-sprintjét lenyomva. Majd egy remek akciónál nem a quarter back Roethlisberger passzolt, hanem társa, Randel El: az amerikai fociban meglehetősen ritka, hogy ne az irányítóé legyen a döntő passz, ráadásul Randel El mintegy negyven méterre hajította hajszálpontosan a tojáslabdát.

A Pittsburgh Steelers megérdemelten szerezte meg története ötödik Super Bowl trófeáját.

Roethlisberger nem volt jó, mégis rekorder

Ward csúcsa mellett a meccs több rekordot is hozott: Roethlisberger, aki a jövő hónapban még csak 24 éves lesz, minden idők legfiatalabb irányító-bajnoka lett, míg a legendás Jerome Bettis éppen szülővárosában gyűjtötte be első és egyben utolsó bajnoki címét. A Pittsburgh az NFL történetének első alakulata, amely utolsó, hatodik kiemeltként tudott győzni a Super Bowl-on.

XL Super Bowl
Pittsburgh Steelers-Seattle Seahawks 21-10 (0-3, 7-0, 7-7, 7-0)