Judit
-2 °C
8 °C

Czink Melinda továbbjutott Wimbledonban

2006.06.28. 17:28
A jelenleg legjobban jegyzett magyar teniszező, Czink Melinda két szettben, 6:3, 6:1 arányban felülmúlta spanyol ellenfelét az angol nyílt teniszbajnokságon. A balkezes Czink pályafutása első meccsét nyerte meg Wimbledonban, tavaly és tavaly előtt is az első fordulóban búcsúzott.

A világranglista hetvenhetedik helyén álló Czink Melinda a francia után az angol nyílt teniszbajnokságon is kedvező sorolást kapott, és ezúttal is élt a lehetőséggel.

A második szettben hengerelt Czink

A spanyol Laura Pous-Tio ugyanis a kilencvenharmadik a rangsorban, és neki sem a fű a kedvenc borítása, sokkal inkább a salak.

Czink jól kezdett, hamar elvette ellenfele adogatását, és ezt az előnyt meg is őrizte, így az első szettet 6:3-ra megnyerte. A másodikban azonnal értékesítette fogadóesélyét, és mivel a saját szervagémjét is hozta, akkor is 2-0-s előnybe került.

Még egy győzelem kell a Sarapova elleni meccsig

Ennyivel azonban nem elégedett meg, gyorsan befejezte a mérkőzést a sok hibával játszó, és gyengén adogató spanyol riválisa ellen.

A balkezes versenyző első mérkőzését nyerte Wimbledonban, eddig minkét részvétele az első körben véget ért. A huszonnégy éves magyar játékos a következő fordulóban az amerikai Amy Frazierrel játszik, aki a harminckettedik helyen kiemelt olasz Santangelót búcsúztatta három játszmában.

Amennyiben Czink a nyolcvanadik helyen álló Fraziert is képes lenne legyőzni, akkor az orosz Marija Sarapovával mérhetné össze erejét.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.