Auguszta
5 °C
22 °C

Doppingos váltótársa miatt nem ünnepelt a brit futó

2006.08.15. 16:49
Kapcsolódó cikkek (1)
A brit Darren Campbell társa, Dwain Chambers korábbi doppingesete miatt nem futott vasárnap tiszteletkört az aranyérmet nyert 4x100 m-es váltó másik három tagjával a göteborgi atlétikai Európa-bajnokságon.

"Úgy éreztem, ezzel jelezhetem, hogy elítélem a doppingolást" - mondta Darren Campbell, a sydney-i olimpia 200-as ezüstérmese a BBC-nek arról, miért nem futott tiszteletkört csapattársaival vasárnapi győzelmük után.

Megbeszélték, de

A váltóban Campbell mellett Dwin Chambers, Mark Lewis-Francis és Malron Devonish kapott helyet. Campbellt korábban két aranyéremtől fosztották meg Chambers bűne miatt, hiszen a 2002-es müncheni Eb-n és az Annecyben rendezett Európa Kupán is első lett a brit váltóval, ám a staféta eredményét - Chambers 2002. január 1. és 2003. augusztus 1. közötti egyéni eredményeihez hasonlóan - törölték.


Nem egészen boldog győztesek: a bal szélen az üveges tekintetű Campbell, kettővel mellette a pofát vágó Chambers (fotó: AFP)

"Már korábban megbeszéltem a dolgot Dwainnel és egyúttal arra kértem, hogy fedje fel azokat a személyeket, akik a tiltott szerek használatában segítették, hogy őket is felelősségre vonhassák" - nyilatkozta a sprinter.

Edzőjét megvédte

Az 1998-as budapesti Eb 100-as bajnokát megkérdezték arról is, a mostani tettével nem áll-e ellentmondásba, hogy éveken át a barcelonai olimpiai bajnok Linford Christie-vel dolgozott együtt, hiszen őt 1999-ben nandrolon használaton érték. A vágtázó azonban megvédte korábbi edzőjét. "Mindannyian tudjuk, hogy komoly problémák vannak a nandrolont kimutató vizsgálatokkal. Amennyiben bármikor is felmerült volna bennem, hogy Linford valóban doppingolt, nem edzettem volna az irányítása alatt."

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.