Erős, de legyőzhető ellenfelek a Pannon Kupán

2006.11.09. 15:37
A magyar jégkorong-válogatott a hasonló játékerőt képviselő szlovén, litván francia hármassal mri össze erejét a hétvégén a budapesti Papp László Arénában rendezendő Pannon Kupán. Pat Cortina szövetségi kapitány örül, hogy új játékosokat és új típusú játékot is kitud próbálni.

A pénteken kezdődő és három napig tartó Pannon Kupán erős ellenfelekkel mérkőzik meg a magyar jégkorong-válogatott.

Az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján Pat Cortina szövetségi kapitány hangsúlyozta: nagyon örül annak, hogy a csapatával - amely a 22. az aktuális világranglistán - közel azonos játékerőt képviselő csapatok ellen lép fel a budapesti Papp László Arénában. A litván a 25., a szlovén a 18., míg és francia a 19. a ranglistán. Utóbbi két gárda az áprilisi, divízió I-es vb-n is rivális lesz majd.

A program:
péntek: Franciaország-Litvánia 15 ó Magyarország-Szlovénia 18:30 ó
szombat: Szlovénia-Franciaország 15 ó Magyarország-Litvánia 18:30
vasárnap: Szlovénia-Litvánia 14 ó Magyarország-Franciaország 17:30

"Most kezdem a harmadik idényt a válogatottnál, és remélem, ez lesz a legsikeresebb. Ilyen tornákra van szükség, hogy fejlődhessünk. Kipróbálok új játékosokat is, bízom benne, velük erősödünk" - jegyezte meg a kapitány. Hozzátette: az elmúlt években Kanada, Szlovákia és Németország együttese is Budapesten járt, ám azon csapatok ellen nem igazán volt győzelmi remény, és más típusú játékot kell gyakorolni a mostani ellenfelekkel szemben, ami egyértelműen a gárda javát szolgálja.

Cortina a tornán számíthat a magyar állampolgársági kérelmét intéző Ennaffati Omarra és Holeczy Rogerre. Rajtuk kívül tehetséges fiatalok (Kiss Tamás, Vaszjunyin Artyom, Benk András, Szajbert Patrik, Papp Viktor és Azari Zsolt) is lehetőséget kaphatnak.

A tornára a napijegyek 900, a háromnapos bérletek 1900, a VIP-bérletek pedig 4900 forintba kerülnek.

A magyar keret:
kapusok: Budai Krisztián (Alba Volán-FeVita), Szuper Levente (Duisburg Füchse), Kiss Tamás (Dunaújvárosi Acélbikák-Extra.hu)

hátvédek: Kangyal Balázs (Alba Volán), Szélig Viktor (Briancon), Tőkési Lajos (Alba Volán), Horváth András (Újpest), Tokaji Viktor (Huddinge), Svasznek Bence (Alba Volán), Sille Tamás (Skalica), Lencsés Tamás (Dunaújváros), Ennaffati Omar (Alba Volán)

csatárok: Palkovics Krisztián (Alba Volán), Ocskay Gábor (Alba Volán), Ladányi Balázs (Újpest), Majoross Gergely (Alba Volán), Gröschl Tamás (Alba Volán), Vas Márton (Briancon), Hoffmann Attila (Ferencváros), Borbás Gergely (Újpest), Vaszjunyin Artyom (Alba Volán), Holeczy Roger (Alba Volán), Benk András (Huddinge), Szajbert Patrik (Újpest), Papp Viktor (Újpest), Azari Zsolt (Dunaújváros)