Kemény Dénesé a sport Prima Primissimája

2006.12.08. 23:20
Kiosztották az idei Prima Primissima díjakat, a magyar szellemi, kulturális és tudományos közélet egyik legrangosabb elismerését. Idén első alkalommal sport kategóriában is jelölteket állítottak.

A többszöri zsűrizést követően itt állva maradt három jelölt Darnyi Tamás egykori úszó, a Janics Natasa-Kovács Katalin kajakpáros, valamint Kemény Dénes vízilabdaedző volt. Közülük titkos szavazással úgy döntöttek az arra illetékesek, hogy a Prima Primissima elismerést a sportvilágban Kemény Dénes érdemelte ki.

Kemény Dénes díjátadás utáni első nyilatkozata, a madarasnorbert.hu-nak:

"Nagyon megtisztelő. Először is az egész díjátadás az összes kategóriával együtt. Óriási dolog, hogy a sport bekerült, azon belül pedig ilyen legendákkal, mint Tamás és a két lány... (Egy kicsit talán lehet, az is benne volt, hogy úgy gondolják, nekem már úgyis kifele áll a rudam, a fiataloknak van még idejük nyerni ilyet - de ez kicsit öngúny...)

Komoly dolog volt, és nem félreértés, amit mondtam a díj átvételekor, hogy dörzsölje meg mindenki a szemét, mert nem csak én állok itt egyedül, hanem az egész csapat itt áll körülöttem. Ténylegesen a játékosaimnak köszönöm elsősorban, valamint természetesen az édesapámnak, mert hát az, hogy én a vízilabdázásba bekerültem, hogy idáig eljutottam, az egyetemi diplomám és a többi, azért ezt mind-mind Fecsó bácsinak köszönöm."