Bunyó után minden játékos kiállítva az NBA-meccsen

2006.12.18. 12:38
Az összes pályán lévő játékost kiállították a Denver Nuggets-New York Knicks NBA-meccsen, miután bő egy perccel a találkozó vége előtt tömegverekedés tört ki.

Mind a tíz pályán lévő játékost kiállították abból a tömegverekedésből, amely a vasárnapi New York Knicks-Denver Nuggets NBA-kosárlabdameccsen tört ki. Mindössze 1 perc 15 másodperc volt hátra a mérkőzésből, amikor a Nuggets 19 pontos vezetésénél a knickses újonc, Mardy Collins egy ziccer közben faltolta J. R. Smith-t.

Percekig összesítették a faltokat

Másodpercek múlva Smith és Nate Robinson már egymást rugdosták, csapattársaik az alapvonalnál kezdtek lökdösődni. A liga pontlistáját vezető Carmelo Anthony ekkor behúzott egyet Collinsnak, az a földre esett, a verekedés eldurvult.

A cserejátékosok is a pályára mentek, edzők és a biztonsági emberek próbálták megfékezni a bunyót, kevés sikerrel. Percek múlva csitult csak le az összecsapás, majd azért állt a játék, hogy a bírók össze tudják szedni a sok faltot. Végül mind a tíz játékost leküldték a pályáról: a Knicksből Robinsont, Jeffriest, Collinst, Channing Frye-t és David Lee-t, a Nuggetsből Anthonyt, Smith-et, Eduardo Najerát, Marcus Cambyt és Andre Millert.

A találkozót a megmaradtak fejezték be, a végeredmény 123-100 lett a Denver javára.

Legalább a nézőket nem bántották

A vasárnapi balhé a legsúlyosabb volt azóta az NBA-ben, hogy két éve a Detroit Pistons-Indiana Pacers mérkőzésen néhány indianai játékos a nézőtérre ment, és bántalmazta a detroiti szurkolókat. Akkor Ron Artest tiltották el hosszabb időre, ezúttal több játékosra is ez vár, különösen az első ütést bevivő Anthony számíthat szigorú büntetésre.

A tömegverekedés valódi okát nehéz lenne megfejteni, mert az első falt nem volt olyan komoly, ráadásul a meccs már el is dőlt akkorra. A New York Times tudósítása szerint a knickes Robinson és Marbury szerint ellenfelük meg akarta alázni őket, még nagyobb különbségűvé téve a győzelmet, és ezt ők provokációnak vették, míg Jeffries állítja, ő csak az újonc Collinst akarta megvédeni.

Az edzők sincsenek jóban

Talán számíthatott az is, hogy a két edző, a denveri George Carl és kollégája, Isiah Thomas nincsenek jóban egymással. A New York az utóbbi időben szenved - kilencszer nyertek, tizenhétszer veszítettek a szezonban -, de már tavaly is igen gyengén szerepelt, és egy korábbi interjúban Carl megjegyezte, csalódott a patinás klub kallódása miatt. Ráadásul Thomas épp Carl egyik legjobb barátját, Larry Brownt váltotta a Knicks kispadján, amikor nagy nevű elődjét kirúgták.