Madaras és Kásás olaszkupa-győztes

2007.04.23. 10:43
Az olasz Pro Recco 16-8-ra verte az Olasz Kupa döntőjében a Posillipo Napolit, pedig utóbbi csapat öt büntetőt is kapott. A Recco góljai közül Madaras ötöt vállalt, Kásás hárommal vette ki a részét a sikerből.

Helyenként sziporkázó játékot nyújtva, magabiztos győzelmet aratott a Pro Recco legnagyobb riválisa, a Posillipo felett az Olasz Kupa döntőjében. A mérkőzés két magyar hőse együtt annyi gólt dobott, mint amennyit az ellenfél összesen. Madaras Norbert kimagasló teljesítményt nyújtott, ötször volt eredményes, emellett gólpasszai is voltak. Kásás Tamás három fontos góllal vette ki részét a sikerből. Meg kell említeni a Recco kapusát, Tempestit, aki a Recco ellen megítélt öt büntetőből hármat kivédett a meccsen, az egyiket lábbal.

Lábbal védett ötméteres

Az első gólt Madaras szerezte, és a Recco ezután el is húzott 3-0-ra. 3-1-nél Tempesti vetődve, két kézzel védte ki Udovicsics ötméteresét. A nápolyiak pontatlanságait a Pro Recco könyörtelenül büntette, már 7-3-ra is vezettek. Ezután egy kis bírói segítség és jó néhány reccói hiba újra nyílttá tette a meccset, 8-7-nél még egyenlítési lehetősége is volt a Posillipónak, hiszen Udovicsics ismét büntetőt dobhatott. Tempesti a lövés pillanatában elvetődött balra, és az erősen meglőtt labda felemelt jobb lábáról vágódott ki a mezőnybe.

Ezután elsősorban Madaras-gólok biztosították be a győzelmet, majd a Recco valósággal parádézott, Kásás fantasztikus ejtése, Calcaterra csavarral hálóba juttatott szabaddobása már gálaelőadássá alakította a meccset, és a biztonság kedvéért Tempesti még egy ötméterest kivédett. Így alakult ki a 16-8-as végeredmény.

A Vasas ellen még csak szenvedett

Madaras Norbert így értékelt: "Nagyon jól játszottunk. Már a Brescia elleni szombati meccsen látszott, hogy össze tudjuk magunkat kapni, még hogyha nem volt eddig sok komoly meccsünk. Igazából a Vasas elleni volt az egyetlen komoly tétmeccsünk az utóbbi két hónapban. Akkor még akadozott a játék, de ma nagyon jól játszottunk, szerintem. Igaz, a Posillipo egy idő után összeomlott. Pedig tartották őket, én még nem játszottam olyan meccset, hogy az ellenfél öt büntetőt lőhetett. Más kérdés, hogy Stefano kivédett hármat."

"Ami engem illet, tényleg jól ment. Már a Brescia ellen elkaptam a fonalat, hiszen négyet lőttem, ezt tudtam folytatni, és nagyon jól éreztem magam. A Vasas ellen csak szenvedtem, majd meghaltam a vízben, de azután kaptunk három nap pihenőt, három teljes napot, ami már nagyon rég nem volt, (még a vb után is, kedden hazaértünk, és csütörtök este én itt már edzettem), lehet, hogy az tett jót. Nagyon-nagyon jól éreztem magam a végéig, szerintem ez látszott is, jól mentek a lövések.

Kásás szerint jó jel, hogy felszívják magukat

"Szép gólokat lőttünk, Norbi fantasztikusan játszott, iszonyatosan ment a keze, a kapusunk is jó volt, én sem voltam annyira rossz, minden klappolt. Ez a győzelem jót tett az önbizalmunknak, elég nagy lökést adhat nekünk, így könnyebb lesz tovább melózni. Főleg azok után, hogy gyengén kezdtünk. A komoly meccsekre felszívtuk magunkat és ez nagyon jó jel" - összegzett a gárda másik magyar játékosa, Kásás Tamás.