A vécén rekedt Szávay ellenfele, így jutott a négy közé

2007.04.27. 18:02
A 175 ezer dollár összdíjazású Római-parti tenisztorna negyeddöntőjébe Szávay Ágnes játék nélkül került be, miután a francia Emily Loit gyomorbántalmaira hivatkozva az utolsó pillanatban visszalépett. A magyar teniszező szombaton tizenegykor a döntőért játszik, és nagy lépést tehet a legjobb száz felé a világranglistán.

A magyar tenisz legígéretesebb tehetsége, a tizenkilenc éves Szávay Ágnes eddig játszmát sem veszítve jutott el a budapesti, 175 ezer dollár összdíjazású tenisztorna negyeddöntőjébe. A juniorok közt Grand Slam-győzelemig jutó magyar játékos idén szeretne betörni a világranglista legjobb száz helyezettje közé.

Loit nem jött

Az első két fordulóban magabiztos játékot mutatott, péntek délután viszont a ranglista negyvenegyedik helyezettje, a francia Emily Loit várt rá, és nem ő volt az esélyes.


Fotó: Huszti István

A nézők pedig Loit-t várták, aki viszont nem érkezett meg, a három órás kezdés előtt kevéssel lemondta a találkozót, mint később kiderült, a vécén rekedt, a csütörtök esti vacsoránál talán túlzottan jó étvággyal fogyasztott.

Nem szándékos visszalépés

Szávay így a torna szervezőjével, Márky Jenővel tartott átmozgató edzést - őt cserébe jól megfuttatta -, és talán kissé fájlalta, hogy nem mérhette össze erejét a franciával, akit azért Budapesten a magyarok már több alkalommal megleckéztettek.

Nyilatkozatában utalt arra, nem hiszi, hogy szándékosan lépett volna vissza, nem akarta őt előnyhöz segíteni, mégha mindkettőjüknek is ugyanaz a szponzoruk, jelen esetben a tornát támogató Gaz de France.

Dulkos is jegyzett rivális

Szávay így a négy között az argentin, huszonkét éves Gisela Dulkóval mérkőzhet - ötvenedik a ranglistán -, aki szintén komoly jövő előtt állhat, és eddig a szlovák Suchát kivéve eddig valamennyi ellenfelét két szettben verte. A magyar versenyző úgy értékelt, bízik benne, hogy az első meccsükön feléje billen a mérleg, bár nem könnyű találkozóra készül.

A kiskunhalasi születésű teniszező, aki pillanatnyilag a 158. a világranglistán nagy lépést tehetne a legjobb száz felé, egyszersmind sikere után jó alkalma nyílna arra, hogy selejtező nélkül érje el a wimbledoni bajnokság főtábláját.