Hibátlan teljesítménnyel jutott a Világliga döntőjébe a pólóválogatott

2007.07.23. 10:36
A férfi vízilabda-válogatott százszázalékos teljesítménnyel jutott avilágliga augusztusi Szuperdöntőjébe. Kemény Dénes együttese az utolsó meccsen egy negyed alatt eldöntöte az oroszok elleni összecsapást. Meglepetésre a románok megelőzték a spanyol és a világbajnok horvát válogatottat is.

Negyedik mérkőzését is megnyerte a magyar férfi vízilabda-válogatott a Világliga európai 2. csoportjának második selejtezőkörében, a spanyolországi Portugaletében, s mivel az első, budapesti tornán is mindannyiszor győzött, százszázalékos teljesítménnyel végzett az élen. Kemény Dénes alakulata - amely a berlini Szuperdöntőbe már pénteken bejutott - vasárnap az orosz együttesnél bizonyult jobbnak nyolc góllal.

Az első negyedben eldőlt

A magyar válogatott nem hagyta sokáig reménykedni az oroszokat, 5-0-ig meg sem állt, úgyhogy csendes edzőmérkőzéssé alakult át a találkozó. Elsősorban Varga Dániel, valamint Madaras és Hosnyánszky volt elemében. A mérkőzés teljes időtartamát a kapuban testvériesen megosztotta Nagy Viktor és Baksa László, s mindketten bizonyították Kemény Dénesnek, hogy szükség esetén számíthat rájuk.

Elégedett a kapitány

"Jól kezdtünk és végig jól játszottunk. Az előző napi tapasztalatok alapján már jobban alkalmazkodtunk a korai meccsidőponthoz és a hideg vízhez. Elégedett vagyok mindenkivel. Úgy láttam, komoly lökést adott a csapatnak, hogy napról napra három ember kikerült, majd másnap újra játszott" - mondta az MTI-nek Kemény Dénes szövetségi kapitány. Hozzátette: egyelőre nem világosak a berlini szuperdöntő nevezési szabályai, reméli, hogy hamar tisztázódik: a 13 játékos nevezése az egész tornára szól, vagy mérkőzésenként megváltoztatható a 13-as keret.

A magyar válogatott szerdán megkezdi a felkészülést a Vl-fináléra, amelyet Berlinben rendeznek meg augusztus 7. és 12. között.

A románok is továbbjutottak

A portugaletei torna utolsó mérkőzésén Spanyolország 12-9-re legyőzte Horvátországot, így sem a házigazda, sem a világbajnok együttes nem jutott tovább, hatalmas meglepetésre a magyarok mellett a torna második helyére beérkező románok folytathatják majd a Világliga nyolccsapatos szuperdöntőjében.

Az európai 1. selejtezőcsoport körmérkőzéseinek zárultával teljessé vált a berlini szuperdöntő mezőnye. A Világliga e kvalifikációs tornáját Szerbia nyerte, s bár Németország csak a negyedik lett (Montenegró és Olaszország is megelőzte), mint házigazda automatikusan résztvevője a nyolccsapatos tornának. A finálé teljes mezőnye: Magyarország, Románia, Szerbia, Németország, Ausztrália, Egyesült Államok, Kanada, Kína.

Magyarország-Oroszország 13-5 (5-1, 3-1, 2-1, 3-2)
góldobók: Varga Dániel 4, Madaras, Hosnyánszky 3-3, Fodor, Biros, Benedek 1-1, illetve Jurcsik 2, Garbuzov, Luksinov, Agorkov 1-1
A végeredmény a két selejtezőkör alapján: 1. Magyarország 24 pont, 2. Románia 12, 3. Spanyolország 9 (58-67), 4. Horvátország 9 (71-87), 5. Oroszország 6