Sebestyén 4. lett az Európa-bajnokságon

2008.01.26. 20:16
Legjobb műkorcsolyázónk a negyedik helyen zárt a zágrábi Európa-bajnokságon. Sebestyén Júlia szolid sikeréhez képest a többi magyar versenyző gyengébben teljesített - igaz, őket nem is várta senki az élmezőnybe.

Utolsóként a nők versenye ért véget szombat délután a műkorcsolya-Európa-bajnokságon. A néhány éve Budapesten bajnoki címet szerzett, ám azóta esetlegesebben szereplő Sebestyén Júlia a zárónapon korábbi 5. helyezéséhez képest egyet előrelépett, alig egy pozícióval maradt le a dobogóról. Ez mindenképpen szolid sikerként értékelhető.

A másik magyar leány, a még rutintalan Hadford Katherina 21. lett. Az Európa-bajnok a címvédő olasz Carolina Kostner, a második helyre a svájci Meier, a harmadikra a finn Lepisto korcsolyázott be.

Ahogy a nőknél, úgy párosban sem borult a papírforma - a másik két versenyszámban viszont annál inkább, de erről később. Párosban szerdán hirdettek eredményt, és ugyancsak megismételték tavalyi teljesítményüket a címvédők: a nem éppen németes nevű Aljona Sawtschenko, Robin Szolkowy duó derakas előnnyel utasította maga mögé riválisait. Második az orosz Maria Muhortova és Makszim Trankov, a harmadik szorosan mögöttük az ukrán színekben rajthoz állt Yuko Kawaguchi és Alekszandr Szmirnov.

A 2. helyezett. Galériánkban az első is szerepel

A férfiaknál a cseh Tomas Verner nyert elég nagy meglepetésre. A fiatalember a kétszeres világbajnok svájci Stephane Lambielt és a tavaly Európa- és világbajnok francia Brian Joubert-t előzte meg, előbbi második, utóbbi harmadik lett. Szakírók szerint Verner diadala mégsem egészen a semmiből jött, hiszen tavaly ezüstérmes volt az Eb-n, negyedik a vb-n. A 35 fős mezőny egyetlen magyar indulója, a debütáns Tigran Vardanjan a 34. hellyel volt kénytelen beérni.

A magyar jégtáncosok valamivel többre vitték: Bartha Krisztina és Tóth Ádám 21. lett. Nem rájuk fogadtak a legtöbben, mégis az orosz Okszana Domnyina, Makszim Sabalin duó diadalmaskodott. Holott a kűrt még a címvédő franciák - Isabelle Delobel, Olivier Schoenfelder - a kezdhették az élről. Ám lecsúsztak másodiknak, míg a harmadik a szintén orosz Jana Hohlova és Szergej Novickij duó lett.