Kegyetlen bukás a kviftjelli lesikláson

2008.03.03. 13:26
Súlyosan megsérült a norvégiai kvitfjelli Világkupa-versenyen Matthias Lanzinger osztrák síelő. Túlélte, nincs életveszélyben, de a videót csak edzett olvasóink nézzék meg.

Borzasztó nagyot esett a kvitfjelli lesikláson vasárnap Matthias Lanzinger osztrák síelő, amikor egy ugrató után szerencsétlenül érkezett a talajra. Fejével eltalált egy kaput, a földre zuhant és nagy sebességgel csúszott a védőháló felé.

Agyrázkódással valószínűleg megúszta volna, csakhogy a bal lábáról nem akadt le a léc, így többszörös lábtörést és térdszalagszakadásokat szenvedett.

A felvételeket lelassítva szinte elviselhetetlenül borzalmas a bukás látványa, ezért csak az élő közvetítés képeit vágtuk be. Aki látta a futballista Eduardo lábtörését, annak is csak óvatosan ajánljuk.

A verseny majdnem 45 percen keresztül szünetelt, amíg Lanzinger elsősegélyt kapott és a mentőhelikopter elszállította, de utána folytatódott.

A sérült jó barátja és szobatársa, a szintén osztrák Georg Streitberger győzött. Életében először ért el ekkora sikert a Világkupán. Az AFP hírügynökségnek elmondta, társa balesete miatt nem tudott igazán örülni, hiába győzte le a szuperklasszis Bode Millert.