Vallott és szabadult Lipcsei Roland, a drogügybe keveredett labdarúgó

2008.03.14. 10:22
Együttműködött a hatósággal a jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásával és forgalmazásával gyanúsított Lipcsei Roland, ezért az eljárás befejezéséig szabadlábon védekezhet. Társa, a nyíregyházi Máté Gábor április közepéig biztosan előzetes letartóztatásban marad.
Lipcsei Roland

Szabadlábon védekezhet az eljárás befejezéséig a jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásával és forgalmazásával gyanúsított Lipcsei Roland. A Siófokra az MTK-ból kölcsön adott labdarúgó előzetes letartóztatását február 15-én szüntették meg, tájékoztatta az Indexet a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Vezendi Jánosné rendőr százados elmondta, a másik érintett sportoló, a nyíregyházi Máté Gábor előzetes letartóztatását (szintén február közepén) újabb két hónappal, április 17-ig meghosszabbították. A tájékoztatás szerint a sportolók továbbra is gyanúsítottak, de Lipcsei esetében nem álltak fenn az előzetes letartóztatás feltételei, mint például a szökés, elrejtőzés, a tanúk megfélemlítése.

A rendőrség hivatalos tájékoztatása szerint Lipcsei azért kerülhetett szabadlábra, mert együttműködött a nyomozó hatósággal, azaz beismerte a cselekményt, vagy feltáró jellegű vallomást tett.

Máté Gábor

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya 2007. október 15-én, összehangolt akció keretében állított elő és vett őrizetbe négy, a gyanú szerint jelentős mennyiségű kábítószert forgalmazó és terjesztő férfit. A négy gyanúsított között volt a két élvonalbeli futballista is. Az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a gyanúsítottak egy hónapos előzetes letartóztatásba helyezését, majd novemberben a bíróság döntött az előzetes újabb, három hónapnyi meghosszabbításáról.

Az Index kérdésére Szilvási István, a Nyíregyháza Spartacus FC ügyvezető igazgatója elmondta, Máté Gábor szerződése 2007. december 31-én lejárt, jelen pillantban semmilyen kapcsolatban sem állnak vele. Mivel a klub játékoskerete az utóbbi hónapokban jelentősen átalakult, a mostani játékosok közül sokan nem is ismerik Mátét.

Horváth Károly, a BFC Siófok technikai igazgatója azt mondta, munkavégzés elmulasztása miatt 2007. december 31-én a klub szerződést bontott Lipcsei Rolanddal, a kölcsönben náluk tartózkodó játékos visszakerült eredeti egyesületéhez, az MTK-hoz.

Domonyai László, az MTK klubigazgatója arról tájékoztatta az Indexet, hogy Lipcseit a klub 2008. június 30-ig fizetés nélküli szabadságra engedte, hiszen az MLSZ szabályzata értelmében a játékos csak így adható kölcsön. Domonyai szerint jó jel, hogy a sportoló szabadlábon van, az MTK-nál bíznak benne, hogy tisztázza magát, mert Lipcseiben nagyon rendes embert ismertek meg, akivel soha semmi probléma nem volt.