Edzés közben halt meg a futballista

2008.03.19. 14:26
Erőnléti edzés közben életét vesztette a Central Florida Egyetem tehetséges amerikaifutballistája. A 19 éves Ereck Plancher súlyzózott és futott, majd az edzőteremben összeesett. Gyorsan kórházba szállították, de nem tudták újraéleszteni.

Ereck Plancher, a Central Florida Egyetem (UCF) 19 éves szélső elkapója (wide receiver) kedden, a csapat erőnléti edzésén összeesett és meghalt, írja az Orlando Sentinel. Azonnal kórházba szállították, próbálták újraéleszteni, sikertelenül. A halál pontos oka csak boncolással állapítható meg.

Az első vizsgálat semmilyen halált kiváltó okot nem állapított meg, a csapatnak nem volt mostanában mérkőzése, és olyan tréningeken sem kellett részt venni, amelyen a test test elleni játékot gyakorolták volna. A csapat edzője, Keith Tribble a The Seattle Timesnak elmondta, hogy a játékosok súlyzóztak, utána 10 percet futottak. Az edzés végeztével viccelődtek, ugratták egymást, és sorban elhagyták a fedett edzőpályát. Plancher hirtelen összeesett, láthatóan fájdalmai voltak.

Ereck Plancher

A rendőrség tájékoztatása szerint a segélykérő hívás 10:49-kor futott be, a helyi egészségügyi személyzet három perccel később már defibrillátorral próbálta újraéleszteni az eszméletlen játékost. A mentők négy perccel később érkeztek, azonnal kórházba szállították Planchert, ahol hiába küzdöttek az életéért, a halál beálltát hivatalosan 11 óra 51 perckor állapították meg.

Plancheréhez hasonló tragédiára még nem volt példa az egyetem történetében, a játékos nemrég esett át fizikai teszten, ahol megfelelt. Az edzést a csapat fedett és légkondicionált csarnokában tartották, de a kinti időjárás sem volt hideg, ez - elméletben - nem okozhatta a halálesetet.